Veteranbilfund er formentlig mange penge værd

Foto: Nikolaj Bech Petersen

I en lade i Boeslunde fik mus og rotter lov at kravle rundt mellem adskillige veteranbiler i op mod 30 år, mens et centimeter højt lag støv langsomt lagde sig på ovenpå kølere og tage.

Alligevel vil de 26 veteranbiler fra 1920'erne og opefter formentlig indbringe boet efter den afdøde slagelseaner, der ejede både biler og lade, en klækkelig sum.

– Jeg tror, bilerne får en gennemsnitspris på 20.000 kroner. Og så er der en enkelt, der nok løber op i 70.000, siger veteranbilentuasiaten Hans Pedersen, der beskriver de fleste af bilerne som værende i dårlig stand.

Han vurderer veteranbiler for Campen Auktioner, der har til opgave at afhænde Boeslunde-fundet. I den forbindelse var han også med, da ladedøren gik op.

– Der var tale om nogenlunde almindelige biler. De traditionelle Ford A'er og sådan noget. Ikke nogle Ferrari'er, Bugatti'er eller noget i den stil. Almindelige hverdagsbiler fra de gode gamle dage, fortæller Hans Pedersen, der på grund af den trange plads måtte kravle rundt i den beskidte lade for at få et overblik.

Tilbage til fortiden.

Posted by SN.dk on Friday, October 23, 2015