Ung bagspiller vender hjem

Håndbold: Slagelse får tilgang af 22-årige Mathias Qvortrup fra IF Stadion, og han håber på at hjælpe barndomsklubben op i 2. division.

Ung bagspiller vender hjem

Mathias Qvortrup (bagerst) siger farvel til IF Stadion efter denne sæson og skifter til barndomsklubben Slagelse. Foto: Mads Hussing

Foto: Mads Hussing

Mathias Thomsen og Mathias Westrup har begge sagt ja til endnu en sæson på Slagelses 3. divisionshold, og dermed kan træner Per Sabroe snart stille en hel bagkæde af Mathias’er.

Vestsjællænderne får nemlig tilgang af 22-årige Mathias Qvortrup, der vender hjem til klubben efter nogle år i TMS Ringsted og Brønshøj-klubben IF Stadion.

– Jeg både bor og studerer i Slagelse, og jeg vil gerne bidrage til projektet og være med til at få Slagelse op i 2. division, siger Mathias Qvortrup.

I denne sæson har han hjulpet IF Stadion til en tredjeplads i 2. division, men alligevel er han klar til at tage et skridt ned til 3. division.

– Jeg gav det et skud i Stadion, men køreturen blev for lang. Vi trænede tre gange om ugen, så det blev omkring 800 kilometer om ugen inklusive kampe i weekenderne, siger Mathias Qvortrup.

– I stedet for så mange kilometer på motorvejen, vil jeg hellere hjem og spille, hvor det hele begyndte.

En pæn gang håndbold

Efter sine første ungdomsår skiftede Mathias Qvortrup til TMS Ringsted, hvor han senere fik en to-årig kontrakt og trænede med førsteholdet, men spillede på andetholdet i 2. division.

Sin unge alder til trods har han altså allerede en del erfaring i den række, som Slagelse gerne vil op i.

– Jeg har set Slagelse i en del kampe, og jeg synes faktisk, de spiller en pæn gang håndbold – og jeg tror, jeg kan bidrage med noget, der kan rykke holdet videre, siger Mathias Qvortrup.

– Som type er jeg hårdtarbejdende og bidrager med god energi både til træning og i kamp. Og så synes jeg da selv, at jeg har et godt overblik, og både kan spille stregen, lave gennembrud og afslutte selv, siger den alsidige bagspiller med et grin.

Mathias Qvortrup spiller sin sidste 2. divisionskamp for IF Stadion torsdag aften mod topholdet TIK Taastrup.