Stor modgang vendt til medgang

Hendes mand er død. Hendes 16-årige datter tidligere narkoman, men nu stoffri. Livet for 46-årige Panom Ketrathok har bestemt ikke været den rene medvind. I Thailand blev hendes forældre skilt.

Hun giftede sig med en dansk mand og flyttede til Danmark som 25-årig. Som 30-årig fødte hun deres datter, men manden døde kort tid efter i 2000.

Hun bor i dag på Ærøvej i Slagelse og var en af diplommodtagerne i går, hvor projekt JobStart blev fejret af Slagelse Kommune, der er blevet landskendt for at flytte flygtninge og indvandrere fra kontanthjælp til job eller uddannelse.

Panom Ketrathok er efter at have været igennem de seks ugers JobStart-kursus nu i gang med uddannelsen til SOSU-assistent.

– Jeg håber, at jeg bliver lykkelig, og får mig et arbejde. Jeg kan godt lide at arbejde med ældre mennesker, siger Panom Ketrathok til Sjællandske.

Hun håber også, at hun får sin datter tilbage, der lige nu er på et opholdssted.

– Da det var værst med stofferne, stjal hun både penge og telefon fra mig, men jeg vil så gerne have hende tilbage, nu hvor hun er stoffri.

Panom Ketrathok er taknemmelig for den hjælp hun har fået. Både til sig selv og sin datter, herunder blandt andet psykologhjælp.

Panom Ketrathok synes dog, det er lidt svært, at få pengene til at slå til, nu hvor hun er kommet på SU som studerende.