Omø Kulturdage er skudt i gang

Foto: Camilla Adams

Torsdag eftermiddag blev Omø Kulturdage sat i gang, da den traditionelle guirlande blev hængt op til en skøn fællessang.

Årets sang var »Jeg drømte mig en drøm«, som er det første nedskrevne stykke musik, der er fundet, og som var nedfældet i runer. En sang, som passer helt perfekt til dette års tema »Skatteøen«.

Temaet blev til, da der sidste år 22. september, blev fundet en gammel skat fra vikingetiden på ægteparret Hans Peter Tofte og Mona Toftes mark.

Åbningsdagen stod på ristning af runer i selskab med Pia Raug, som både er musiker og arkæolog. Det var en stor succes, og på ingen tid var det lange bord fyldt af store som små, som alle var interesserede i at få spået deres fremtid i de små træbrikker.

Aftenen blev sluttet i selskab med Rugsted og Kreutzfeldt, men det hele slutter bestemt ikke her.

Fredag og lørdag byder nemlig også på et væld af aktiviteter, som fører gæsterne tilbage til vikingetiden.

Fredag aften gæster bandet Øboriginals det lille forsamlingshus på Omø, og søger for endnu en unik og intim koncert oplevelse. Lørdag er kulturdagenes sidste dag, og her kommer selveste Mike Tramp og spiller for kulturgæsterne. Der er ydermere sørget for færge hjem efter koncerten med Mike Tramp.