Masser af gratis mundbind trods rygter om det modsatte

Rygter svirrer, og ifølge flere er der ikke gratis mundbind til borgere. Det er forkert, svarer Slagelse Kommune.
Rygter svirrer, og ifølge flere er der ikke gratis mundbind til borgere. Det er forkert, svarer Slagelse Kommune.

Hvis det er en væsentlig økonomisk byrde for dig at købe mundbind, eksempelvis hvis du er på kontanthjælp, integrationsydelse, studerende med begrænsede midler eller blandt de mest udsatte borgere, så kan du få udleveret gratis mundbind.

Enhedslistens folketingsmedlem Peder Hvelplund erfarer dog, at der ikke udleveres gratis mundbind til borgere i Slagelse Kommune, som det ellers er aftalt.

Derfor spørger han nu justitsminister Nick Hækkerup (S), om han og hans ministerium vil følge op på, om der er hold i rygterne om aftalebrud.

Sjællandske har i den forbindelse spurgt kommunen, hvad der er op og ned i sagen, og herfra afvises, hvad man synes at høre på vandrørene.

Således udleveres der eksempelvis 10 mundbind ad gangen i alle kommunens Borgerservices – i Slagelse, Korsør og Skælskør – samt på forsorgshjemmet Toften.

Der udleveres mundbind i hele åbningstiden på bibliotekerne. Også i den »selvbetjente« tid.

– Jeg kan meddele, at Slagelse Kommune udleverer gratis mundbind ifølge den indgåede aftale, lyder det i den forbindelse i et svar til Kommunernes Landsforening, som Charlotte Kaaber, chef i Center for Sundhed og Ældre, har sendt.

Borgere kan desuden hente gratis mundbind på jobcentret på Kalundborgvej i Slagelse fra kl. 9.00-15.00 mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Torsdag fra kl. 9.00-17.00.