Landsholdsdrømmen er stadig intakt

HÅNDBOLD: Sidste år skiftede Sasser Sonn til Kristiansand Topphåndball for at udvikle sig, og den 22-årige slagelseaner håber, at talentet og arbejdsindsatsen med tiden vil resultere i en landsholdsplads.

Landsholdsdrømmen er stadig intakt

- Vi går et rigtig fint forår i møde. Vi ligger til at komme i slutspillet, og vi har kvalificeret os til Final 4 i pokalturneringen. Så vi er tæt på allerede at have opnået de mål, som klubben har sat for næste sæson, siger Sasser Sonn, der er glad for sit skifte til Kristiansand Topphåndball. Foto: Terje Refsnes

Foto: Terje Refsnes Oddeskogen 23 4735 Evje NORWAY

Sasser Sonn fra Slagelse har været på både U17-, U19- og U21-landsholdet, og stregspilleren har vundet bronze ved ungdoms-VM sammen med blandt andre Simon Pytlick og Mads Hoxer.

Mens de to begge tidligere holdkammerater har været i aktion ved det igangværende VM, må Sasser Sonn dog nøjes med at følge turneringen på tv.

– De har gjort det godt og er allerede nået dertil. Og forhåbentlig lykkes det også for mig. Det er bare med at arbejde knaldhårdt, siger den 22-årige vestsjællænder, der dog ikke venter en opringning fra landstræner Nikolaj Jacobsen lige med det første.

– Vi har mange dygtige og rutinerede stregspillere, og så er der en spiller som Lukas Jørgensen, der virkelig har udviklet sig hurtigt. Hatten af for det, siger Sasser Sonn.

– Jeg må ærligt erkende, at jeg saftsuseme godt gad at være med ved VM. Det ville være en drengedrøm, der gik i opfyldelse, hvis jeg kunne trække i rød og hvidt igen. Hvis jeg ser en stregspiller lave den mindste fejl, så sidder jeg da også og tænker, at jeg ville have gjort noget andet i den situation, siger han med et grin.

Kan stå på egne ben

Sasser Sonn har tidligere spillet for Bjerringbro-Silkeborg, men i sommer skiftede han til Kristiansand Topphåndball for at udvikle sig yderligere. Og bortset fra kulden og regnen i det sydlige Norge, har han ikke fortrudt.

– Jeg tog herop for at blive mere rutineret, så jeg kunne stå på egne ben både offensivt og defensivt. Og det har været fantastisk at spille 60 minutter hver gang, siger Sasser Sonn.

– Jeg har fået et bedre overblik og er blevet bedre til at læse spillet. Jeg har også lært at bevæge mig mere rationelt på en håndboldbane. Så det går bedre og bedre – og det var jo også hele planen med at tage herop.

Sasser Sonn blev topscorer med seks mål i sin første kamp i Rema 1000-ligaen, og efter 14 spillerunder er han noteret for 21 mål på 23 afslutninger. Stregspilleren har dog kun været med i 11 af kampene.

– I en kamp mod Drammen hang min hånd fat i en trøje. Så kom der et ryk i den, og jeg kunne høre, det sagde knæk et par gange. Da vi sad i bussen efter kampen, kunne jeg godt mærke, at det ikke var så godt, og det viste sig, at jeg havde fået et brud i håndledet, siger Sasser Sonn, der dog slap med en pause på en måneds tid.

– Stædig som jeg er, gad jeg kun have gips på et par uger. Så jeg pillede det af og nøjes med tape, så jeg kunne spille igen, siger han.

En hård hund

Det er ikke kun i forhold til skader, at Sasser Sonn har vist sig som en hård hund i norsk håndbold. Det har han også forsvarsmæssigt.

– Jeg har fået direkte rødt kort to gange – og også tre gange to minutter. Så der bliver gået til makronerne, siger Sasser Sonn.

– Jeg synes nogle af udvisningerne er lidt fesne. Der bliver i hvert fald dømt hårdere i forhold til fysik, end jeg er vant til fra Danmark. Men det er jo bare med at vænne sig til det og lære af det.

Næste kamp for Kristiansand Topphåndball er hjemme mod Drammen 5. februar, men i slutningen af måneden får Sasser Sonn og medspillerne for alvor brug for kræfterne.

Holdet har kvalificeret sig til Final 4 i den norske pokalturnering og skal spille semifinale mod Kolstad, der fører ligaen med maksimumpoint.

– Halvdelen af deres hold er med til VM, så det bliver sindssygt svært. De har en bred trup med vildt gode spillere, men vi håber da at kunne drille dem lidt taktisk, siger Sasser Sonn.

– Jeg vil hellere møde dem end nogen andre. Det er jo meget federe at slå Kolstad ud, siger han med et smil.

Sasser Sonn har kontrakt med Kristiansand Topphåndball for næste sæson også – plus option for et år mere. Foto: Terje Refsnes