Krampe kostede top 5-placering ved EM

VÆGTLØFTNING: Katrine Bruhn tangerede sin danske rekord i træk, men kiksede alle tre forsøg i stød efter at være blevet ramt af en slem krampe i venstre lår under opvarmningen.

Krampe kostede top 5-placering ved EM

For et år siden satte Katrine Bruhn dansk rekord med 84 kilo i træk ved EM i Albanien. Den bedrift gentog hun søndag eftermiddag i Armenien, men desværre blev rekord-tangeringen fulgt op med tre kiksede forsøg i stød. Foto: Isaac Morilla Photo

Foto: ISAAC MORILLAS PHOTO

Det så dramatisk ud, da Katrine Bruhn sluttede sin EM-deltagelse i Armenien med at vakle ud over platformen med 103 uregerlige kilo hævet over hovedet.

Vægtløfteren fra AK Atlas kæmpede til det sidste for at få et godkendt forsøg i stød, men til sidst slap hun stangen og sank sammen på scenen.

En flok officials var hurtigt fremme og skærmede den 31-årige dansker mod kameraernes søgelys, men de kunne ikke beskytte hende mod den umiddelbare skuffelse.

En halv time tidligere havde Katrine Bruhn tangeret sin danske rekord på 84 kilo i disciplinen træk, og hun gik ind til anden halvdel af tokampen på en femteplads i 55 kilos klassen.

Efter tre kiksede forsøg i stød, måtte Atlas-løfteren dog forlade sit syvende EM helt uden en placering i tokampen – akkurat som for to år siden i Moskva.

Dengang gik det galt i træk uden nogen åbenlys grund, men denne gang skulle hun ikke lede længe efter årsagen til de tre kiks.

– Jeg fik voldsom krampe i venstre forlår under opvarmningen, siger Katrine Bruhn, der kun nåede to løft i den lette afdeling ude i kulissen inden sit første tællende forsøg.

– Jeg har aldrig prøvet en krampe på den måde før, og jeg overvejede faktisk om jeg havde sprængt musklen. Krampen satte sig og gjorde djævelsk ondt. Mit lår var hårdt som sten, og jeg var overbevist om, at krampen ikke ville gå væk, siger hun.

Sammen med træner Frank Petersen besluttede hun at holde fast i sin startvægt på 102 kilo – og håbe det bedste. Og den taktik var lige ved at lykkes.

– I det første løft blev jeg faktisk distraheret af, at det ikke gjorde så ondt, som jeg havde troet. Så stressede jeg lidt og lavede en fejl. I de andre to forsøg var mine “cleans” gode, og jeg havde jo også de 103 kilo oppe i strakt arm, siger Katrine Bruhn.

– Hvis jeg havde kunnet kontrollere stangen, var jeg blevet nummer fem totalt. Det er super ærgerligt, men jeg er mere okay end sidst, for det der skete i dag, kunne jeg ikke gøre noget ved, siger hun.

Femtepladsen gik i stedet til tyske Annika Pilz med 186 kilo i tokamp. Scheila Meister fra Schweiz blev nummer fire med 189 kilo, mens medaljerne fordelte sig med bronze til Izabella Yaylyan fra Armenien med 196 kilo, sølv til Svitlana Samuliak fra Ukraine med 199 kilo og guld til Andreea Cotruta fra Rumænien med 201 kilo.