Eksvenner kendt skyldige i rovmord

Skyldsspørgsmålet i ankesagen om de to rovmord i Ruds Vedby og Vemmelev på Vestsjælland i 2019 er netop afgjort i Østre Landsret i København

Søren Elo Pedersen fra Korsør og Stefan Lawaetz Danielsen fra Sneslev blev igen kendt skyldige i dobbelt rovmord.

Skyldige! Sådan lød skyldkendelserne fra nævninge og dommere i Østre Landsret over 37-årige Stefan Lawaetz Danielsen fra Sneslev og 46-årige Søren Elo Pedersen fra Korsør.

Dermed blev der principielt sat punktum for knap fire års efterforskning og retsforfølgelse efter drabene på 68-årige Kiehn Georg Andersen i Ruds Vedby den 20. april 2019 og den 80-årige Poul Frank Jørgensen i Vemmelev den 16. juli 2019.

I byretten i Næstved blev de to tidligere sjælevenner Stefan Lawaetz Danielsen og Søren Elo Pedersen den 29. september 2020 kendt skyldige i 14 af 15 anklagepunkter, og straffen blev derefter livsvarigt fængsel til dem begge.

Stefan Lawaetz Danielsen ankede ved den lejlighed på stedet, mens Søren Elo Pedersen udbad sig betænkningstid, hvorefter han også ankede til Østre Landsret. De krævede begge frifindelse.

Med afgørelsen af skyldsspørgsmålet vil Østre Landsret med dommer Ib Hounsgaard Trabjerg forsøge at færdiggøre ankesagen med strafudmåling senere i dag.