Dna fundet på 15-årigs jakke - men man kunne ikke sammenligne med dna Emilie Meng-sagen

Tegning fra retten.

Da en 15-årige efterskoleelev fra Sorø Gymnastikefterskole den 8. november 2022 blev overfaldet voldsomt, truet og bundet med strips, var politiet i første omgang på bar bund.

Men man fandt et dna-spor på pigens jakke. Det gav ikke umiddelbart et match i politiets dna-register.

Senere - i april 2023 - kunne politiet dog alligevel rejse sigtelse mod en 33-årig mand fra Korsør, som man havde anholdt og sigtet for kidnapning af en 13-årig pige fra Kirkerup den 16. april. Det blev senere til en tiltale både for Sorø-forholdet og drabet på Emilie Meng i 2016.

Den 33-årige nægter sig skyldig i forholdene omkring Sorø og Emilie Meng.

I forbindelse Emilie Meng-sagen afgav den 33-årige frivilligt dna i 2022 - i øvrigt ligesom op mod 1500 andre mænd - men hvorfor kunne politiet så ikke koble hans dna med sagen fra Sorø, hvis man havde en dna-prøve liggende?

Men det kan man altså ikke.

For reglerne er klare på området. Det er kun, hvis man er sigtet for en lovovertrædelse, der kan give fængsel i halvandet år eller mere, at politiet må registrere dine oplysninger om DNA. Det fremgår hos borger.dk.

Den tiltalte afgav sin dna-prøve, fordi han i perioden, hvor Emilie Meng forsvandt ejede end lys Hyundai i30, som politiet, som spiller central rolle i sagen.

Det betyder altså, at hvis man afgiver en dna-prøve frivilligt, som det er sket i forbindelse med opklaringen af Emilie Meng-drabet.

I retten forklarede han dog, at det var mod hans vilje at afgive prøven, men han endte med at gøre det, og i juridisk forstand er det altså frivilligt.

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9975

Din henvendelse bliver behandlet fortroligt.