Brotrafikken når nye højder

Storebælt: I løbet af sommeren blev der sat ikke færre end fem rekorder i trafikken på Storebæltsbroen.

Foto: Per Buurgaard Christensen
19SJÆ Storebæltsbro
  Sund og Bælt skal i gang med en del arbejder på Storebæltsbroen. Blandt andet installation af nye betalings-anlæg. Det og meget mere fortæller de om og giver blandt andet en tur op i pylonerne.
  Foto: Per Christensen
19SJÆ Storebæltsbro Sund og Bælt skal i gang med en del arbejder på Storebæltsbroen. Blandt andet installation af nye betalings-anlæg. Det og meget mere fortæller de om og giver blandt andet en tur op i pylonerne. Foto: Per Christensen Per Buurgaard Christensen

I løbet af sommeren blev der sat ikke færre end fem rekorder i trafikken på Storebæltsbroen.

Højt: 48.257 biler kørte igennem Storebæltsbroens betalingsanlæg ved Halsskov torsdag 9. august.

Det er ny rekord.

I løbet af juli kørte 1.156.744 biler igennem samme sted: Det er også ny rekord.

Dertil kommer, at juli bød på den største sommertime, den største weekend og den største uge – i trafiktal, forstås – siden Storebæltsbroen åbnede i 1998.

– Jeg har ingen præcis forklaring på, hvorfor rekorderne kommer nu, men det kunne hænge sammen med, at lavere temperaturer giver godt kørevejr. I stedet for at tage til stranden, har danskerne besøgt familie og seværdigheder på den anden side af bæltet. En medvirkende forklaring kunne også være de lange køer ved Rødby – Puttgarden, som har fået folk til at vælge turen over broen i stedet for, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget.

Sund & Bælt fortsætter arbejder på at forbedre betalingsanlægget og øge kapaciteten, bl.a. ved hjælp af flere kunder med BroBizz og hurtigere kortlæsere.