Betjent udstedte fupbøder og flyttede møbler i arbejdstiden

En 35-årig tidligere politimand har netop erkendt, at han stak bødepenge i egen lomme. Arkivfoto.
En 35-årig tidligere politimand har netop erkendt, at han stak bødepenge i egen lomme. Arkivfoto.

Nikolaj Bech Petersen & Carsten Lysdal

Den 35-årige, tidligere færdselsbetjent fra Skælskør, som onsdag sad for Retten i Næstved, anklaget for blandt andet at have udstedt falske bøder til udenlandske bilister, har haft nok at se til på hjemmefronten.

Ikke mindst har husholdningsbudgettet naget ham og ekskæresten i en grad, så det at snyde og stikke bødepenge i lommerne i en periode fra juni til november 2013 nærmest blev et uundgåeligt onde.

Det forklarede den anklagede fra vidneskranken, da han iført cowboybukser, støvler og langærmet trøje dog fejede visse af anklageskriftets påstande af bordet med bemærkningen, at især de mange kryptiske sms-beskeder, sendt mellem ham og kæresten, ikke »kun« dækker over dokumentfalsk og andre ulovligheder.

– Vores privatøkonomi lå i ruiner, og min kæreste var sygemeldt med depression. Der skulle penge på bordet, så jeg måtte arbejde så meget, jeg nu kunne. Det gjorde jeg som flyttemand. Nogle gange i arbejdstiden, fortalte den nu suspenderede færdselsbetjent, som – indtil han blev anholdt for blandt andet tjenestemisbrug i april 2014 – ikke bare franarrede udlændinge bødepenge, men også flyttede møbler og habengut for folk – midt i tjenestetiden.

Ifølge anklageskriftet har færdselsbetjenten snydt politiet og statskassen for »ikke under 27.700 danske kroner og 4.500 svenske kroner«. Underslæbet, som det er, er bare en af anklagerne mod den 35-årige, der, siden sigtelsen mod ham blev rejst, har været suspenderet fra sit job. En anden er brugstyveri i en række tilfælde, hvor betjenten skal have benyttet biler og motorcykler tilhørende politiet til netop at udføre sin ulovlige bødeopkrævning.

Anklagemyndigheden mener også, mandens kæreste var indblandet i ulovlighederne, da betjenten sendte sms'er til hende med beskeder som »1500 kys«, »elsker dig 2000 gange« og »320 udenlandske kys, 2400 danske«.

Den 35-årige mand har gjort tjeneste i både Slagelse og Vordingborg. Der ventes dom den 12. februar.

Læs mere i Sjællandske torsdag