Rasmussen og Mørkøv er igen par nummer 7

Ved Bike Awards i sidste uge kunne 6-dagesløbets direktør Michael Sandstød afsløre, at Alex Rasmussen og Michael Mørkøv bliver det legendariske par nummer 7, når den 52. udgave af det københavnske 6-dagesløb køres i Ballerup Super Arena fra den 30. januar til 4. februar næste år.

Red.

Efter at have vundet 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena i 2009, 2010 og 2011 måtte de tidligere verdensmestre nøjes med en andenplads i 2012. Her i 2013 kunne Michael Mørkøv vinde endnu engang sammen med Lasse Norman Hansen, men nu har Michael Sandstød og sportschef Jimmi Madsen valgt at genskabe klasseparret, der indtil videre har vundet otte 6-dagesløb.

»Med tre 6-dagessejre allerede i Ballerup Super Arena er det helt ideelt, at vi nu igen kan få Alex Rasmussen og Michael Mørkøv til at tage par nummer 7 trøjerne på, og jeg er ganske sikker på, at det bliver et toptændt par, som stiller til start i løbet fra den 30. januar. Jeg er overbevist om, at de vil levere varen og gå efter den fjerde sejr,« siger direktør Michael Sandstød.

Også Michael Mørkøv, som i disse dage er på Gran Canaria med Saxo Bank holdet, ser frem til at genoptage samarbejdet med Alex Rasmussen.

»Jeg er rigtigt glad over at have Alex tilbage ved min side. Han er helt klart min fortrukne makker på banen, og jeg glæder mig enormt meget til at genstarte det fantastiske sammenarbejde, vi har haft siden 2004,« siger Michael Mørkøv og tilføjer.

»Alex og jeg har en lang historie sammen, vi debuterede sammen ved en World Cup i Sydney tilbage i 2004 og har siden da skabt mange store resultater sammen, der i blandt VM guld, World Cup sejre og otte seksdagesløb. På den måde er vi vokset op sammen og udviklet os sammen. Vi har mange år foran os endnu, og vi vil tilbage og vise, at vi er Danmarks par nummer 7.«

Lasse Norman Hansen, som Michael Mørkøv vandt med i 2013 deltager ikke i løbet til februar. Han har skrevet kontrakt med World Tour holdet Garmin, og i det landevejsprogram han har fået, er der ikke blevet plads til 6-dagesløbet i Ballerup Super Arena denne gang.