Ung bilist må aflevere nyt kørekort efter farlig overhaling

Knallertfører anholdt og sigtet
Foto: Jens Wollesen

Der er mange måder at gøre opmærksom på sig selv. Og nogle af dem er ikke så smarte. Det må en 18-årig mand fra Greve sande efter, at han fredag formiddag blev fanget af politiets kamera.

Her stod en betjent på Darupvej i Roskilde og målte med laser fra videobilen, da den unge bilist gjorde sig særdeles uheldigt bemærket, idet han foretog en hasarderet overhaling i høj fart midt i en uoverskuelig venstrekurve.

Betjenten målte den 18-åriges fart, som viste en hastighed på 92 km/t, selvom han kørte i byzonen, hvor der er 50 km/t tilladt. Den 18-årige mand overhalede med høj fart, selvom han ikke havde en chance for at se, om der kom modkørende eller havde mulighed for at trække ind. Overhalingen skete lige op mod et fodgængerfelt.

Færdselsbetjenten stoppede bilisten, der fremviste sit spritnye kørekort, som han fik i december 2022.

Den 18-årige blev sigtet for at køre alt for stærkt og for den hasarderede overhaling. Sigtelsen lød på 89 km/t, da der fratrækkes en fejlmargen på 3 km/t. Han står nu til en bøde på 4800 kroner og oveni kommer 500 kroner offerfonden.

Sagen lægges op til et kørselsforbud, da han er ny bilist. Det betyder, at når sagen er afgjort, må han ikke køre bil, før han har bestået en kontrollerende køreprøve.