Væksthus klar med nye initiativer

Foto: i dine

Af Lars Sandager Ramlow

Drømmen om at skabe de optimale rammer for vækst og gode fysiske rammer for mindre virksomheder samt et fagligt og socialt netværk virksomheder imellem… Det er kongstanken bag Rudersdal Væksthus i Birkerød, skriver Frederiksborg Amts Avis mandag.

Huset har gennem et par år tiltrukket en række virksomheder, der søger nogle inspirerende rammer for at drive virksomhed. Nu er initiativtagerne bag huset klar til at åbne dørene for endnu flere erhvervsdrivende – både i og uden for huset – som har lyst til at være en del af den vidensdeling og det erhvervs-netværk, som Rudersdal Væksthus fremover gerne vil stå for.

– Med huset ønsker jeg at skabe rammerne for vækst gennem faglig sparring, øget motivation via social samvær, udnyttelse af hinandens ressourcer samt synergieffekterne ved at dele fælles faciliteter. Jeg er nysgerrig på at møde nye mennesker og har nået et sted i livet, hvor jeg også har lyst til at inspirere andre – enten selv eller ved at finde nogen, jeg inspireres af, til at holde foredrag. Derfor har jeg iværksat en række gå-hjem-møder i 2016, hvor alle er velkomne, fortæller initiativtager og medejer af Rudersdal Væksthus, Peter Lind, som gerne vil opbygge et erhvervsnetværk af erhvervsdrivende, der mødes i Rudersdal Væksthus.

Ideen har ulmet længe, og med egne erfaringer fra Revisor Huset, hvor Peter Lind driver revisionsvirksomheden EcoTeam side om side med andre revisionsvirksomheder, er Peter Lind nu hovedmanden bag Rudersdal Væksthus.

En af de erhvervsdrivende, som har sin daglige gang i Rudersdal Væksthus, er indretningsarkitekt Mette Rørdam, der står bag Indretningsakademiet A/S (skole) og indretningsfirmaet Harmoni. Hun er begejstret for rammerne og ideen bag huset, der rummer kontorer i alle størrelser, mødelokale, foredragssal, et stort fællesrum, gode køkkenfaciliteter med spisepladser, så husets erhvervsdrivende og andre kan mødes:

– Jeg faldt for huset med det samme. Det har en god atmosfære. Her er højt til loftet og plads til kreativitet. Det er et hus med mange muligheder. Jeg er også vild med den holistiske tankegang bag. Jeg synes, at det er rart at komme ud at sparre med andre, og der er ingen tvivl om, at når man er i samme hus, så er det oplagt at samarbejde, siger Mette Rørdam.

Rudersdal Væksthus rummer kontorer og mødelokaler fra 12 til 160 kvadratmeter med god mulighed for lagerplads. Rudersdal Væksthus er etableret af selvstændigt erhvervsdrivende fra Revisor Huset. I alt er der fire ejere.

De kommende gå-hjem-møder i 2016 er altid den 1. onsdag i hver måned fra klokken 16.00-18.00.

Interesserede kan læse mere på www.rudersdalvæksthus.dk