Roskole i Birkerød Ro- og Kajakklub

Foto: Niels Hofma
Birkerød Ro- og Kajakklub arrangerer første weekend i maj en roskole for alle interesserede.
Birkerød Ro- og Kajakklub arrangerer første weekend i maj en roskole for alle interesserede.

Birkerød: I weekenden den 3. og 4. maj afvikler Birkerød Ro- og Kajakklub en roskole for alle, der har lyst til at prøve kræfter med rosporten.

– Roning er for alle aldersgrupper og giver god og sund motion uden overbelastning af led og muskler. Men hvis ønsket er at få pulsen og konditallet op, er der også god mulighed herfor. Dertil kommer gode naturoplevelser og muligheden for socialt samvær. Hvad kan man ønske sig mere? Og bizarre optagelsesritualer hører fortiden til, siger Poul Bach, der er rochef i Birkerød Ro- og Kajakklub.

Birkerød Ro- og Kajakklub har til huse i smukke omgivelser ved Furesøen for enden af Plantagevej i Bistrup. Klubhuset er udgangspunkt for både roningen og for det sociale samvær. Der bliver roet mest på Furesøen og tilstødende søer, men der arrangeres også ture til andre områder.

– Roning bygger på nogle let lærte teknikker og ikke mindst på hensyn til sikkerheden. Deltagelse i klubbens roskole, der ledes af erfarne instruktører, kan derfor stærkt anbefales nye roere, siger Poul Bach.

Forud for roskolen afvikler klubben en introduktionsaften 1. maj.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.