Politisk comeback efter fire års summen

Foto: Anders Kjærbye/Scanpix, Joram G. Menzer
Alka Superliga. Lyngby BK vs. SønderjyskE. Anders Kjærbye/Scanpix
Alka Superliga. Lyngby BK vs. SønderjyskE. Anders Kjærbye/Scanpix

Modviljen mod at tabe kommer nok fra et liv i fodboldens tegn, og Thomas Lesly Rasmussen, der er valgt til den nye kommunalbestyrelse i Rudersdal Kommune, har brugt størstedelen af livet omkring fodboldsporten.

– Fodbold har præget mit liv, og jeg startede lige herude som 6-årig, siger Thomas Lesly Rasmussen og peger på fodboldbanerne på Rundforbi Stadion, hvor han – ganske passende – har foreslået, at vi mødes.

I dag er han turneringschef for DBU Sjælland, og han har spillet over 100 førsteholdskampe i det, der dengang hed Søllerød Boldklub. Han nåede dog også at spille i Lyngby, men det sociale liv trak ham tilbage til hjemstavnen. Med en opvækst så klart præget af idrætsmiljøet, kommer det næppe bag på nogen, at Thomas Lesly Rasmussen er et konkurrencemenneske, og det faldt derfor ikke i god jord hos ham, da han ved kommunalvalget 2013 ikke opnåede genvalg for Venstre, som han havde siddet i kommunalbestyrelsen for i to perioder.

– Det var min egen skyld, at jeg ikke blev valgt ind sidst, for jeg havde for travlt til at gøre nok under valgkampen. Så jeg har gået og summet i fire år, og det er rigtig, rigtig lang tid, når man er konkurrencemenneske, og jeg er rigtig dårlig til at tabe, siger Thomas Lesly Rasmussen, der derfor besluttede, at han denne gang ville gå »all in«.

I løbet af de fire år uden for kommunalbestyrelsen nåede Thomas Lesly Rasmussen at finde ud af, at han var mere socialdemokrat end Venstre-mand, hvorfor han skiftede parti.

– Jeg var spændt på at se, hvordan folk ville reagere, men jeg har faktisk kun fået positive tilbagemeldinger, siger Thomas Lesly Rasmussen, der kommer fra en socialdemokratisk familie.

– Min gamle far var ved at dø, da han hørte, at jeg stillede op for Venstre, siger Thomas Lesly Rasmussen, der understreger, at han havde det godt i Venstres gruppe, og at han ikke kunne drømme om at skifte parti midt i en valgperiode.

– Når jeg er valgt ind på et mandat for et parti, så er det der, jeg er. Da jeg ikke blev genvalgt, var jeg fri til at skifte parti, og jeg føler, at jeg nu er på den rette hylde, hvilket jeg også hører fra mennesker, som jeg møder. Jeg er ikke partihopper, for det ligger mig simpelthen så fjernt at hoppe fra, siger Thomas Lesly Rasmussen.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.