Ord-pris til elev fra lokalt gymnasium

LITTERATUR: Therese Karoline Helander fra Birkerød Gymnasium fik årets Flowpris ved Unge Ord Awards.

Skrev digt - og vandt fin pris
Foto: Miki Hedengran
Therese Karoline Helander med den flowpris, hun fik overrakt af kulturminister Jakob Engel-Schmidt. Foto: Miki Hedengran

RUDERSDAL: Der var uforbeholden ros fra selveste kulturministeren til Therese Karoline Helander fra Birkerød Gymnasium ved uddelingen af Unge Ord Awards.

Den lokale gymnasieelev havde skrevet et digt, som gjorde, at hun løb med Flowprisen, som blev overrakt af Jakob Engel-Schmidt.

Han gav Therese Karoline Helanders digt følgende lovprisning med på vejen:

– Vinderdigtet er så stærkt, at det måske kan hjælpe andre. Det minder os om, at vi skal tage farten ud af vores hverdag. Det kan måske være nemmere at bruge litteraturen til at tage ind i en mere fredelig hverdag uden alt for meget pres.

Unge Ord opstod som online skriveaktivitet under COVID-19-nedlukningen og har siden udviklet sig til en platform, hvor børn og unge kan skrive om, hvad der optager dem.

Unge Ord forsøger at invitere særligt de børn og unge, som kan føle sig udenfor og ensomme, ind i et fællesskab. Formålet er at føre børn og unge sammen gennem deres glæde ved litteraturen og det at skrive og give dem en følelse af tryghed og fællesskab ved at møde jævnaldrende på andre måder, end de plejer.

– Når man bøvler med livet, kan litteraturen række én en hjælpende hånd. Man kan lytte og lære af andre menneskers erfaringer, og dem er der rigtig mange af i Unge Ord, sagde Jakob Engel-Schmidt blandt andet ved overrækkelsen.