Må kommunens byggedrøm godt være et mareridt?

Johan Mellerup, Stenløkken 88, 3460 Birkerød

Byggeplaner: Kan kommunen mon huske, hvad de selv har sagt?

Johan Mellerup har tidligere sendt naboorienteringen vedørende udvikling af Sjælsø Plejecenter, hvor denne illustration af byggeplanerne fremgår. Illustration: Adserballe & Knudsen A/S, C. F. Møller Arkitekter, Scala Architecture og ABS Rådgivende Ingeniører

8. marts skrev formanden for arkitektur- og byplansudvalget Christoffer Buster Reinhardt i denne avis:

"Det er gennem lokalplaner, at vi sikrer det grønne udtryk af vores villaveje, og at én grundejers drøm ikke bliver et mareridt for resten af kvarteret."

Det håber jeg og mine naboer i Kajerød, at den gode formand husker, når han og resten af udvalget snart skal behandle kommunens egen ansøgning om at få ni (!) dispensationer for lokalplanen, når Plejecenter Sjælsø skal udvides over de næste år. Dispensationer for en lokalplan, som kun er fire år gammel og blev lavet med denne udvidelse for øje.

Her vil kommunen have lov til at bygge over byggehøjden 24 steder for at placere teknikrum samt bruge metalplader til taget, som ikke er tilladt i lokalplanen. Det er ikke noget, vi naboer går og drømmer om – selv om vi har stor forståelse for, at der skal bygges flere plejehjemspladser på Sjælsø.

Det står i skærende kontrast til den skrappe byplanspolitik, som formanden står for – se fx hans tiltrædelses interview i denne avis, hvor han beskriver sig selv og sit udvalg, som "lidt firkantede og hardcore og ikke altid udviser den største forståelse."

Men nu vil kommunen altså selv have lov til at give sig selv dispensation, så vi naboer kan se frem til metalbeklædte bygninger med teknikrum stikkende op i 10 meter højde. De mange indsigelser til kommunen vil klart fortælle, at naboerne ser dette som et stort mareridt i et naturskønt område af Rudersdal.

Så Christoffer Buster Reinhardt og resten af byplansudvalget – er det kun for os borgere, at i er firkantede og hardcore eller gælder det også når kommunen selv er bygherre?