Debat: Jazz, men plads til forbedring…

Af Jens Bruhn, medlem af Søllerød jazzklub, Ystadvej 32, 2850 Nærum

God koncert, dårlig plads

Dwayne Clemons kvintet bebobbede så skønt fredag aften i Søllerød Jazzklub i Kulturcenter Mariehøjs kantineområde, skriver Jens Bruhn.

Så bebobbede det atter nok så skønt fredag aften i Søllerød Jazzklub. Mange mennesker var mødt op for at blive præsenteret for Dwayne Clemons velspillede kvintet i Kulturcenter Mariehøjs kantineområde.

Ved entreen blev vi fremmødte præsenteret for et spændende program for klubbens aktiviteter i hele 2023. Her vrimler det med alsidige og mange fine og fristende tilbud til de forestående jazzede oplevelser. Nederst på skrivelsen man kan læse, at klubbens bestyrelse sender en stor tak for økonomiske tilskud fra Statens Kunstfond og Rudersdal Kommune.

Hertil alt godt, men derpå kommer vi medlemmer i en situation, hvor vi bestemt ikke kan være tilfredse med, nemlig, at scenen, som musikerne skal optræde på, er henvist til et lille hjørne af det store lokale. Dette medfører, at meget få af gæsterne kan se og opleve musikerne på en passende vis.

Når jeg spurgte bestyrelsen, hvorfor scenen var placeret så uhensigtsmæssigt, var svaret: ”Det er bestemt ikke os, der har valgt scenens placering, men ene og alene Kultur- og Fritidsforvaltningen, som vi i øvrigt ellers har et godt samarbejde med”.

Der er givetvis mange grunde til at forvaltningen har valgt denne sceneplacering, men løsningen er bestemt ikke tilfredsstillende og må derfor tages op til fornyet overvejelse, så forvaltningen og klubbens bestyrelse kan finde en bedre og måske mere fleksibel løsning til glæde til både musikere og publikum. Det kan blive et fint eksempel på samarbejde mellem borgere og forvaltningen her i disse borgerinddragelses tider, hvor der fra politisk side bliver plæderet for, at der lyttes langt mere til brugerne.

Nu ser jeg derfor frem til, at langt flere af jazzklubmedlemmer kan få forhøjet deres swingende koncertoplevelser ved de kommende koncerter.