Frække damer folder sig ud

Foto: Julie Grothen

I disse dage kan ingen være i tvivl om, at streger på et papir kan skabe en reaktion. Og at retten til at ytre sig frit ikke bare er en naturgiven størrelse.

Gl Holtegaards aktuelle udstilling »Heavy« med værker af kunstneren Hans Henrik Lerfeldt er ikke lavet for at skabe chokreaktioner, men nærmere for at komme ud over den første følelse. Eller med kurator Børge Igor Brandts ord:

– Man stopper nærmest al hjerneaktivitet, når man bliver chokeret, og så glemmer man at se efter, hvad der også foregår.

Og sine steder er værkerne da stødende. Og dragende.

Så kuratoren har en pointe, når han byder Frederiksborg Amts Avis ind i »løvens hule«, som i denne sammenhæng vil sige Gl Holtegaards fine stuer, hvor væggene i anledning af udstillingen er malet sorte, og alle vinduer er dækket af mørke gardiner med lilla belysning.

– Det er selvfølgelig for at sætte en stemning. Mange af billederne er mentale snapshots af noget…mareridt, sexfantasi og surrealistiske drømmetydninger. Det hele bliver leveret i sådan nogle glimt. Der er meget, der bliver antydet og for at fortætte den stemning, skruer vi lige lidt op. Når man går rundt herinde er man i Lerfeldts univers, siger Børge Igor Brandt.

Og det univers, han taler om, er umiddelbart ikke for sarte sjæle. Her er silkestrømper og sadomasochisme udført med detaljeret akkuratesse og en reminder om at ja, i Danmark er pornografien givet fri.

HEAVY kan ses på Gl Holtegaard på Attemosevej i Holte frem til den 12. april. Åbningstiderne er tirsdag til søndag fra klokken 12.00-17.00 – torsdag dog klokken 12.00-20.00. Udstillingen er samlet og sammensat af kurator Børge Igor Brandt i samarbejde med Gl Holtegaard.

Læs hele artiklen i Frederiksborg Amts Avis lørdag