Erhvervspriser til bæredygtige firmaer

ERHVERV: Tre lokale firmaer, der hver især har udvist særligt bæredygtigt samfundssind, vandt erhvervsprisen ved nytårskuren torsdag.

Så blev erhvervsprisen uddelt - til tre firmaer på én gang

Foto: Carsten Andersen

Foto: Fotograf Carsten Andersen
Glade prisvindere og politikere ved nytårskuren torsdag aften .Foto: Carsten Andersen

RUDERSDAL: Det er borgere, virksomheder, politikere eller andre, som hvert år indstiller lokale virksomheder som nominerede til årets erhvervspriser.

I år har kommunen modtaget flere indstillinger, end man plejer. Og torsdag aften blev vinderne så afsløret.

Det skete, da kommunen var vært ved den årlige nytårskur for erhvervslivet, som fandt sted hos DTU Science Park i det nordøstligste hjørne af kommunen.

Rundt regnet 130 erhvervsfolk og virksomheder deltog, og de kunne se tre vindere, hvis ejere eller stiftere har en nær tilknytning til lokalsamfundet og for nogles vedkommende er vokset på i lokalsamfundet.

Tre firmaer modtog erhvervsprisen: Flowering i Birkerød, Efsen UV & EB Technology i Holte og The Kitchen i Trørød.

Fælles for de tre vindere er, at de – som kommunen skriver i en pressemeddelelse – har udvist en særlig grad af bæredygtigt samfundssind. Med hver deres faglighed har vinderfirmaerne sat Rudersdal på landkortet.

– Det vrimler med innovative virksomheder, som på hvert deres felt bringer det bedste i spil og bidrager til at løfte væsentlige dagsordener, samtidig med at de også skaber vækst og nye arbejdspladser lokalt, sagde borgmester Ann Sofie Orth i sin tale ved nytårskuren:

– I kommunalbestyrelsen er vi meget opmærksomme på, at vi kun kan lykkes med at udvikle velfærden og skabe et bæredygtig samfund, hvis vi bringer alle ressourcer i spil. Vi lykkes eksempelvis kun med den grønne omstilling eller med at skabe mere liv i vores bymiljøer, hvis vi er nysgerrige og åbne for samarbejde og nytænkning.

Tænk klimavenligt

På forhånd havde både borgmesteren og Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget opfordret de lokale virksomheder til at tænke i klimavenlig udvikling og grønne partnerskaber i forbindelse med uddelingen af Rudersdal Kommunes Erhvervspris 2022.

– Med erhvervsprisen ønsker vi at anerkende og værdsætte lokale virksomheder, som sætter fokus på den sociale, den samfundsbevidste og den bæredygtige bundlinje, og som bidrager til at løse nogle af samfundets mange udfordringer på en innovativ måde. Kommunens mål om at reducere vores CO2-udledning med 85 procent i 2030 vil vi gerne nå sammen med de lokale virksomheder via partnerskaber og på en måde, som ikke går ud over deres konkurrencedygtighed, sagde Kristine Thrane, formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Begrundelserne

Flowering i Birkerød fik erhvervsprisen for bæredygtig forretningsudvikling og grøn omstilling. Begrundelsen lød sådan her:

”Flowering er en online blomsterhandler med fokus på bæredygtighed. Virksomheden blev oprettet i 2019 af de to unge iværksættere Artin Hondanloo og Johan Vang Wildt, som stræber efter at påvirke blomsterindustrien positivt, hvor den sociale og miljømæssige bæredygtighed bliver forbedret. Blomsterne i Flowering består af overskudsblomster, danske blomster og miljøcertificerede blomster.”

Efsen UV & EB Technology fra Holte fik prisen for innovation og sundhedsteknologiske løsninger. Og fik følgende ord med på vejen:

”Efsen er en international ingeniør- og handelsvirksomhed fra 1986, som med udvikler UV-løsninger til industrivirksomheder, altså løsninger med ultraviolet teknologi. Efsen anvender UV-lys til hærdning af maling og lak på bl.a. elbilbatterier og møbler. Det sparer energi hos kunderne,” lyder begrundelsen:

”Under coronakrisen udviklede virksomheden desuden en UV-bænk til effektivt at dræbe vira på for eksempel legetøj i børnehaver eller hospitalsudstyr, og dermed gav virksomheden med direktør Thomas Efsen i spidsen et innovativt og funktionelt svar på en væsentlig samfundsudfordring.”

Trørød-virksomheden The Kitchen fik erhvervsprisen for social ansvarlighed og lokalt engagement. Begrundelsen var:

”The Kitchen er er en restaurations- og cateringvirksomhed, som siden 2015 har haft restaurant og produktionslokaler i Trørød med både for eksempel unge medarbejdere og fleksjobbere. The Kitchen skaber liv i et af kommunes bymiljøer og har ud over delikat madlavning fokus på social ansvarlighed og alternativ rekruttering i et tæt samarbejde med Rudersdal Kommunes samarbejdspartner Væksthuset, blandt andet om praktikanter og andre borgere, der har brug for at afklare deres arbejdsevne.”

Alle tre prisvindere fik en messingplade, en mailsignatur med vinderlogo og et beløb på 10.000 kroner til et personalearrangement.

Inden man gik i gang med selve nytårskuren og prisoverrækkelsen, var kommunen vært for et stort arrangement med klimafagligt indhold på tapetet, hvor blandt andre tidligere klimakommissær Connie Hedegaard og Annemarie Meisling, bæredygtighedsdirektør for Chr. Hansen, var talere.

Der var rigtig godt fremmøde ved nytårskuren torsdag. Foto: Carsten Andersen