Debat: Stjernetosset shitstorm

Jesper Winther Andersen, journalist, Høsterkøb Byvej 8, Hørsholm

Debat: En stjernetosset shitstorm

Foto: Lars Schmidt

RUDERSDAL: Frihedsbrevet har afsløret, at de to ’elcykler’, som stod ved juletræerne i Birkerød og Holte, ikke sørgede for lys i juletræerne og beskylder borgmesteren for at lyve.

Ligesom Frihedsbrevet bragte en “afsløring”, så kan andre jo også gøre det, og jeg tillader mig her at bringe den mail, som Frihedsbrevet sendte til borgmesteren i Rudersdal:

Kære Ann Sofie

Du har desværre afvist at stille op til interview hos os i forbindelse med det bluffnummer, du og kommunen stod bag, da I bildte folk ind, at de opstillede elcykler ved juletræet gav strøm til julestjernen, hvis folk cyklede på dem.

Du skriver til os i en sms, at du ikke har yderligere at tilføje. Men du har slet ikke stillet op til interview. Vi vil gerne spørge dig:

Hvor længe har du vidst, at det var et bluffnummer? Allerede da cyklerne blev stillet op?

Da en borger skrev i Facebook-gruppen “Lokalpolitik i Rudersdal Kommune” og spurgte, hvor cyklerne var blevet af, svarede du, at de var taget ned, fordi der var stillet spørgsmål til installationen. Vidste du på det tidspunkt godt, at cyklerne ikke leverede strøm til juletræet?

Og hvad tænkte du i det øjeblik, du svarede, talte for og imod at sige sandheden?

Vi vil desuden gerne høre, om du synes, det er i orden at lyve over for de folk, der har stemt dig ind? Og om der er andre tilfælde, hvor i har løjet over for borgerne i Rudersdal Kommune?

Kærlig hilsen

En Uafhængig Morgen / Frihedsbrevet“

Den spørgeteknik, som Frihedsbrevet her anvender, vækker minder hos mig om den famlende og lærerige måde nogle af os i sin skrev skoleblad på. De unge journalister på Frihedsbrevet kunne lige så godt have spurgt borgmesteren, om hun kunne bekræfte, hun er holdt op med at slå sin mand.

Det er intet mindre end underlødigt, og det er bedrøveligt, at nogle hopper på den, så der opstår en såkaldt shitstorm.

Det er en regulær og manipuleret ikke-historie. Hele essensen i det her er, at politikerne i Rudersdal ville sende et godt signal til alle om at spare på energien og lægge sten på cykelstien for Putin. Det blev så gjort med to cykler med generatorer, der kunne tænde de to træers julestjerne, når man trådte i pedalerne. For de teknisk interesserede skete det ved, at den smule strøm, cyklerne generede, påvirkede et relæ, som tændte for en 5-minutters batteristrøm, der lyste julestjernerne op.

Hvor i himlens navn ligger den forsideryddende forbrydelse i det?