DEBAT: Borgmesterens svar er arrogant og truende

Foto: Frank S. Pedersen
Foto: Frank S. Pedersen

Af Karl Aage Thomsen

Kirkeåsen 41 st.th.

2850 Nærum

DEBATINDLÆG: I et demokratisk samfund er det helt okay, at borgerne går i flæsket på magthaverne, hvis de oplever noget, der er på kanten af, hvad de synes er retfærdigt, som bl.a. Birgitte Ehrhardt gjorde det i forrige uge i forhold til kommunalbestyrelsens korruptagtige prisstigninger på kommunens kirkegårdes gravpladser.

Men det er ikke i orden, synes jeg, den måde borgmester Jens Ive (V) besvarer Birgitte Ehrhardts kritik på. Den er både arrogant og truende.

»Du skal ikke komme her med din kritik, for du bor jo ikke engang i vores kommune«.

Og borgmesteren kommer derefter med bemærkninger om, hvor meget kommunen gør for børnene og de unge, som jo er fremtidens skatteborgere.

Det er da korrekt, men er det ikke også dem, der fremover skal betale for deres forældres gravpladser? Altså igen en omvendt Robin Hood.

Jeg kan dog forstå, at Jens Ives måde at kommunikere på også er den måde nogen fra de andre partier udtaler deres kritik på. Det er jo også en kontant måde at afværge kritik på.

Jeg har boet mange steder rundt om i landet, og jeg kommer oprindeligt fra et sted nord for Klisterkanalen og blev da også advaret, da jeg fortalte, at jeg var flyttet til et paradis i en af den skånske bananrepubliks kommuner, men ingen fortalte mig, at jeg ville blive hånet, hvis jeg havde en gravplads i en anden kommune, end den jeg bor i.

Måske skulle Jens Ive gøre alvor af at gøre kommunens kirkegårde til en form for nationalparker og få dem indlemmet i Dyrehaven som i forvejen er en del af kommunen og få opsat et skilt ved indgangslågerne om familierabat ved årskort til stor hjælp for de børn og unge, som du gerne vil støtte, så de til sin tid har råd til familiens gravsted.