### Informerende overskrifter:- Lokal roklub fejrer 75-års jubilæum- Stiftere lancerede klubben i 1949- Klubben oplever medlemsvækst og bedre økonomi### Sensationelle overskrifter:- Roklubben i historisk medlemsboom og økonomisk opsving- Jubilæumsfest med imponerende ro-opvisninger og festligheder### Meget anderledes overskrift:- Roklubben: Livet begynder ved de 75 år

Birkerød: Det var i 1949, at et par initiativrige borgere i Birkerød, redaktør Herluf Larsen og isenkræmmer Aage Parbst, tog initiativ til at stifte en lokal roklub.

Siden er det, som med så mange andre frivillige klubber, gået op og ned med medlemstal og økonomi. Men den 75-årige klub er på ingen måde på vej på pension.

Klubben har flere medlemmer, bedre økonomi, og får roet flere kilometer end på noget andet tidspunkt gennem de 75 år.

Søndag åben for gæster

Derfor skal de 75 år fejres - og det bliver de i weekenden den 1. og 2. juni.

Om lørdagen er det et internt arrangement med fokus på medlemmerne og sammenholdet i klubben, men søndag den 2. juni er åben for gæster til jubilæet.

Dagen starter kl. 11 med opvisninger i inrigger og kajak med temaet ’Sikkerhed på vandet’ og så går det slag i slag med opvisning i kajak, taler - og noget godt til ganen.

Kl. 16 siger klubben tak for i dag - klar til at tage hul på yderligere 75 år.

jesl