Video: Nordens bedste sabelfægtere dystede

Foto: Sara Asoka Paulsen

Nationale og internationale sabelfægtere var i weekenden til Nordic Championship i Roskilde.

Med jernvisir og flere lag tøj indtog sabelfægtere fra hele landet i Roskilde Kongrescenter. Det nordiske mesterskab i sabelfægtning blev nemlig holdt lørdag og søndag for klasserne junior til senior.

– 18 af vores egne fægtere deltager, samtidig med at vi også er værter for turneringen, så der er nok at holde styr på, siger Martin Greve, assisterende træner i Roskilde Fægteklub.

Der findes tre forskellige slags våben, man kan fægte med på sportsniveau. Kårde, fleuret og sabel. Sablen var oprindeligt rytteriets våben. Sabelfægtning er derfor mere kontaktbar, da man både må svirpe, hugge og stikke sin modstander, og man oftest har kortere tid at tænke i.

– Dermed ikke sagt, at der ikke er taktik i sabelfægtning. Du skal både tænke hurtigt, reagere og have næste bevægelse parat på samme tid, siger Martin Greve.

– Man får en masse venner fra de andre lande. Jeg kender en del af dem fra Nordic Championship i Island sidste år, som også er med i år, så det er sjovt at se hinanden igen, siger Ida Jacobsen, 18-årig seniorfægter fra Roskilde Fægteklub, som vandt guld i open senior pigehold.

Turneringen sluttes, som traditionen byder af med en gallamiddag for alle deltagerne.

– Vi synes, det er gået rigtig godt. Både på den sociale side og den sportslige, siger Lars Roark, formand i Roskilde Fægteklub, mandag morgen.