Venstre vil have undersøgt flytning af Lindegården

Foto: Mik, Kristian Jørgensen
Hvis du på et tidspunkt i løbet af din vagt (i dag eller i morgen eller ved lejlighed) har mulighed for at slå et smut forbi Lindegården i Roskilde ( Boserupvej 7, 4000 Roskilde ) og lige tage et par billeder derfra ville det være super. Vi har pt kun et, og sagen om drabet på medarbejderen bliver dækket godt
  Foto: Mik
Hvis du på et tidspunkt i løbet af din vagt (i dag eller i morgen eller ved lejlighed) har mulighed for at slå et smut forbi Lindegården i Roskilde ( Boserupvej 7, 4000 Roskilde ) og lige tage et par billeder derfra ville det være super. Vi har pt kun et, og sagen om drabet på medarbejderen bliver dækket godt Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

Hvad vil det medføre at flytte den socialpsykiatriske institution Lindegården fra Roskilde til Viby?

Det har politikerne i Roskilde aldrig fået svar på. Derfor vil Venstre nu have en redegørelse for, hvad de sociale og økonomiske konsekvenser bliver.

Lindegården er drevet af Københavns Kommune, men eftersom flytningen vil ske inden for Roskilde Kommune, er det vigtigt at få klarlagt, hvordan institutionen og dens brugere vil påvirke lokalområdet og kommunen.

– Det har jo betydning for Roskilde Kommune, hvor der ligger sådan en institution, og det har vi sådan set ikke fået undersøgt. Uanset at det er Københavns Kommunes institution, er det Roskilde Kommune, der skal klare sundhedsdelen af det, og vi har de sociale tilbud omkring det. For eksempel benytter brugerne på Lindegården i dag vores frivilligcenter og andre tilbud, så det er ikke en øde ø, når man flytter sådan noget til en lille by. Det er en af de største institutioner på Sjælland, der kommer til at ligge i Viby, siger Jette Tjørnelund, gruppeformand for Venstre og medlem af økonomiudvalget, hvor hun vil rejse forslaget om en redegørelse.

Viby-borgere har indkaldt til borgermøde om Lindegården søndag den 5. maj klokken 11 i Viby Idrætscenter.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag den 1. maj. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy