Stjerneløbet vender tilbage i jubilæumsudgave

Stjerneløbet har været under DGI Midt- og Vestsjællands vinger i 10 år, og det markeres, når løbet afvikles i Roskilde den 18. juni.

Cykelløb tilbage i jubilæumsudgave

DGI Midt- og Vestsjælland fejrer, at det i år er 10. gang, de arrangerer Stjerneløbet i Roskilde. Årets udgave finder sted den 18. juni.

Foto: Thomas Olsen

Der er åbnet for tilmeldingen til Stjerneløbet 2023, som i år bliver holdt i en særlig jubilæumsudgave søndag den 18. juni.

Stjerneløbet i Roskilde er en legendarisk cykelklassiker, der fandt sted første gang i 1895. Det gør Stjerneløbet til Danmarks næstældste cykelløb, kun overgået af Fyn Rundt, der blev kørt året forinden.

Gennem mere end 100 år har cykelløbet forvandlet Roskildes bymidte til en sand folkefest og tiltrukket nogle af Danmarks helt store cykelryttere som Ole Ritter, Mogens Frey, Bo Hamburger, Magnus Cort og Michael Valgren.

I 2014, efter 17 års pause, blev Stjerneløbet genoptaget af DGI Midt- og Vestsjælland og Roskilde Kommune og har siden 2019 kun været et cykelløb for motionister.

Som noget helt specielt i år kan Stjerneløbet fejre jubilæum, da det er 10. gang, det bliver afviklet under vingerne af DGI. Selv i corona-året 2020 lykkedes det at få holdt løbet, som ved den lejlighed dog var flyttet til efteråret.

To nye ruter

I anledning af jubilæet er der sammensat et program, der skal være med til at sikre cykelryttere og tilskuere en sand cykelfest.

Der er blandt andet planlagt to nye og længere ruter, der kombinerer masser af Stjerneløbs-historie med Roskildes natur og vartegn som scene.

Præcis ligesom med sidste års store Tour de France-start i Roskilde sættes cykelløbet i gang på Stændertorvet, hvorfra det er muligt at cykle enten 30 km eller 74 km.

Deltagerne i Stjerneløbet kan vælge mellem fem velgørenhedsorganisationer, som de vil støtte. Foto: Thomas Olsen

Støt en god sag

Som en fast del af Stjerneløbet støtter deltagerne, som en del af billetprisen, en god sag med 50 kroner. Ved tilmelding kan der vælges mellem fem forskellige velgørenhedsorganisationer, som støtten skal gå til, og når alle ryttere er i mål, overrækkes donationerne fra scenen på Stændertorvet.

De velgørenhedsorganisationer, man kan støtte i år er: Børnecancerfonden & Børnelungefonden, Børn, Unge & Sorg, Glade Børn Fonden, Julemærkehjemmene og Scleroseforeningen.

Som noget nyt i år vil der som en del af billetprisen være mad, kolde drikkevarer og musik, når målstregen er krydset.

Tilmelding til Stjerneløbet 2023 sker på: www.sportstiming.dk/event/11397

Stjerneløbet arrangeres af DGI Midt- og Vestsjælland med støtte fra Roskilde Kommune.