Pimp din kørestol

Foto: Jens Wollesen

Nicolaj Charpentier havde kun haft sin el-scooter i to dage, før han begyndte at ændre på den. Den tidligere lastbilschauffør og dækmand fra Ågerup havde fået kommunen til at sætte et stativ bag på køretøjet, så han kunne have sin kørestol med, men det kunne kofangeren ikke holde til.

Men i stedet for at vente på hjælp gik Nicolaj Charpentier selv i gang med at forbedre el-scooteren. Han fik sat en ny og kraftigere kofanger på og fik den stabiliseret med en ekstra stang. Han stoppede dog ikke dér. Efterfølgende har el-scooteren også fået et anhængertræk, nye og forbedrede stænkklapper og et strømstik, så han kan koble lys til, når han skal køre i mørke. Lysene er LED-pærer, så de ikke bruger for meget af batterierne. Den mest hørbare ændring er hornet, der er blevet udskiftet med en model med kompressor, der giver et dyt på 139 db.

– Så er jeg sikker på at blive hørt, siger Nicolaj Charpentier.

Nicolaj Charpentier var en af dem, som reagerede, da Jesper Holck sidste år lancerede idéen om et hjælpemiddelværksted, hvor man kunne få repareret eller forbedret sin kørestol.

Efter et år i Hal 1 på Musicon er hjælpemiddelværkstedet nu flyttet til Fablab på RUC, hvor der foreløbig har været holdt to workshops.

Læs mere om værkstedet i DAGBLADET Roskilde onsdag