Nyt i sagen om ung kvinde død: Har fået svar på undersøgelser

Nyt i sagen om ung voldtaget kvindes død

Politiet har fået svar på obduktionen af den 23-årige kvinde, som blev fundet død i Vestergade i Roskilde. Foto: Presse-fotos.dk

Politiet er kommet et skridt videre i sagen om det mistænkelige dødsfald i Vestergade i Roskilde, hvor en 23-årig kvinde blev fundet død i en lejlighed torsdag morgen den 26. januar. Kvinden var ikke beboer i lejligheden.

De første undersøgelser viste, at kvinden havde været udsat for voldtægt, og en 51-årig mand, som kvinde har haft et forhold til, blev anholdt og sigtet for voldtægten. Men dødsårsagen kunne politiet ikke på det tidspunkt sige noget om.

Politiet har nu fået svar på både obduktion og på den retskliniske undersøgelse. Og det gør, at politiet nu ikke længere finder det sandsynligt, at der ligger en forbrydelse bag hendes død.

– Vi kan konkludere, at der ikke ligger en forbrydelse bag kvindens død. Der var intet i de rapporter, vi har fået, som kan give en mulig forklaring på, hvorfor kvinden døde, siger Thomas Kristensen, kommunikationschef hos Midt- og Vestsjællands Politi.

At der på et tidspunkt inden kvindens død er foregået en voldtægt, holder politiet dog stadig fast i, og den 51-årige mand sidder frem til 9. februar varetægtsfængslet for voldtægten.

Der er nu kommet svar på både obduktionsrapport og den retskliniske undersøgelse i forbindelse med, at en yngre kvinde blev fundet død i en lejlighed i Vestergade i Roskilde.