Ny indskærpelse til anonyme tvillinger

Ny advarsel til tvillingeforretninger

Tvillingeforretningerne Ro’s Bagel og Peace of Cake på Ro’s Torv har fået indskærpelse tre af de fem gange, de er blevet kontrolleret siden april.

Foto: Steen Østbjerg

PCO Aps er formentlig ikke et virksomhedsnavn, som ringer en klokke mange steder, men bag det anonyme navn gemmer sig to spisesteder med tilbagevendende problemer i forhold til at leve op til myndighedernes krav til professionel omgang af levnedsmidler.

Det drejer sig om Ro’s Bagel og Peace of Cake på Ro’s Torv, som er blevet kontrolleret fem gange gennem de seneste ni måneder. Tre af gangene har det resulteret i indskærpelser, hvilket også var tilfældet ved den seneste kontrol, der fandt sted i mandags.

Tvillingeforretningerne Ro’s Bagel og Peace of Cake på Ro’s Torv har fået indskærpelse tre af de fem gange, de er blevet kontrolleret siden april. Foto: Steen Østbjerg

Både i april og i maj sidste år fik Ro’s Bagel og Peace of Cake var det egenkontrollen, den var gal med. Det blev der rettet op på, og ved opfølgende kontrolbesøg i juni og august fandt Fødevarestyrelsen, at tingene var i orden.

Det var de dog ikke i mandags. Da ledte kontrollanten forgæves efter den skriftlige risikoanalyse, som skal opfatte virksomhedens aktiviteter.

Programmet, som risikoanalysen skulle være lavet på, virkede tilsyneladende ikke. Fra PCO Aps’ side blev der givet udtryk for, at man ville kontakte leverandøren af programmet, så fejlen kunne blive rettet.

Ro’s Bagel og Peace of Cake havde onsdag eftermiddag stadig ikke følt sig kaldet til at pille den glade smiley fra august ned, selv om Levnedmiddelstyrelsen i mandags efterlod en mindre flatterende kontrolrapport, der indeholdt en indskærpelse. Foto: Steen Østbjerg

De gode intentioner kunne dog ikke ændre ved, at resultatet af mandags kontrol blev endnu en indskærpelse. Indskærpelsen er offentliggjort på hjemmesiden findsmiley.dk, og den skal også hænge synligt i både Peace of Cake og Ro’s Bagel, som imidlertid ikke har haft travlt med at skifte den glade smiley fra august ud med en, der er mellemfornøjet. I hvert fald var det onsdag eftermiddag stadig den forældede kontrolrapport, der hang i vinduet begge steder.