Når kontoret skal ud af køkkenet

Når kontoret skal ud af køkkenet

Nicky og Anette Gulholm står bag det nye kontorfælleskab Cowork på Vindingevej 10. (Foto: Jan Partoft)

Foto: Jan Partoft

Mange enkeltmands- og små virksomheder har ikke brug for eller råd eget kontor uden for hjemmet. Løsningen er at gå med i et kontorfællesskab, hvis man vil væk fra hjemmekontoret. Det behov kender Nicky og Anette Gulholm til, og de har gjort det muligt at være med i et kontorfællesskab med deres nye virksomhed COWORK – Roskilde på Vindingevej 10.

– Selv om der er kontorfællesskaber i Roskilde i forvejen, så er der behov for flere pladser, siger Nicky Gulholm.

– Der er undersøgelser, som viser, at om nogle år er 30 procent af alle kontorpladser, en del af et kontorfællesskab.

I COWORK er der plads til 20 til 30 virksomheder, dog under den forudsætning at alle ikke er der på samme tid.

– Mine erfaringer viser, at der normalt kun er omkring halvdelen af folk på kontoret i løbet af en arbejdsdag, resten er ude, siger Nicky Gulholm.

– Når man er en enkeltmandsvirksomhed, så mangler man ofte nogle at netværke og sparre med i løbet af en arbejdsdag, det er muligt i et kontorfællesskab. Jeg vil gerne have, at stedet her bliver en slags andet hjem, hvis man vil ud af hjemmekontoret.

– Stedet her har allerede sin egen stemning, da bygningen tidligere har været en kirke, så rummene er ikke bare lukkede firkanter.

Vindingevej 10 rummer i forvejen revisionsfirmaet Boreco, så de to virksomheder deler frokostordning og COWORK har yderligere et samarbejde med revisionsfirmaet.

– Det er dem, der skal godkende de firmaer, som gerne vil have deres adresse her, så der ikke bliver tale om skuffeselskaber, der skal bruges til hvidvaskninger eller andet ulovligt, siger Nicky Gulholm.

Første godkendte er Nicky Gulholm, da han har et andet firma, der i øjeblikket har adresse i Hellerup.

– Da vi i forvejen bor i Roskilde, så flytter jeg min egen virksomhed hertil, siger Nicky Gulholm.

Daglig leder af stedet bliver Anette Gulholm.

– Vi gør meget ud af at samarbejde med lokale firmaer, det betyder blandt andet, at vores frokostordning får leveret mand fra ZBC Slagteriskolen, siger hun.

Første arrangement hos COWORK, var et af Erhvervsforum Roskildes netværksmøder. Egentlig havde Nicky og Anette Gulholm planlagt at holde åbent hus i slutningen af august, men det er udsat til slutningen af september. Årsagen er, at stedets blivende indretning i form af møblerne endnu ikke er blevet leveret. I øjeblikket klarer de sig med lånemøbler, men de to ejere foretrækker at vise virksomheden frem med den rigtige indretning.