Museum hiver byggeplaner frem fra skuffen

En høj husleje, manglende plads, begrænsede muligheder for skiltning og ingen handicapvenlige faciliteter er blandt årsagerne til, at Museet for Samtidskunst i Roskilde allerede i 2011 begyndte at tale om at finde nye lokaler, enten ved at bygge nyt eller flytte ind i eksisterende lokaler.

Efter at projektet har stået lidt i stampe de seneste år, er museets direktør Birgitte Kirkhoff Eriksen nu indstillet på at give den en skalle i forsøget på at få gjort byggeriet til en realitet.

– Et nyt hus vil give os mange flere muligheder. Vi vil kunne få mødelokaler og konferencesal, og jeg ser gerne, at folk vil kunne låse sig selv ind med deres sundhedskort, som man ser det på lokalbibliotekerne. Vi vil kunne blive en blanding af et museum og et medborgerhus, siger hun.

Hun har dog en klar idé om, hvordan museet ikke skal se ud.

– De fleste museer verden over er organiseret på samme måde, så vi skal tænke anderledes i forhold til funktioner, udformning og relation til samfundet. Det bliver et lille, kompakt museum. Der findes ikke noget værre, end når man bygger noget stort, som driften ikke kan bære, siger hun.