Lynsejr til Roskilde

Foto: Jeppe Lodberg

Det var da godt, at der var indlagt et kvarters pause mellem kamp to og tre – ellers havde Roskilde Bordtennis ikke kunnet tvinge Champions League-kampen mod tjekkiske Ostrava op over en times varighed.

Knap 400 tilskuere i Roskilde Kongrescenter hyggede sig nu meget godt med den kvikke sejr, der ganske enkelt må blive gentaget om en uge – tjekkerne var i en helt anden liga end hjemmeholdet.

Kun i den første kamp – debutkampen for Liam Pitchford – var der optræk til nervøsitet. Chileneren, der selv er nummer 252 på verdensranglisten men har været oppe som nummer 104, vandt første sæt med klare 11-6, tabte andet med samme cifre og havde tre sætbolde i tredje sæt. På den tredje – ved 11-10 – valgte han at serve i nettet, og derfra var der ingen slinger i valsen for verdens nummer 18.

Yujia Zhais kamp var overstået, nærmest inden den kom i gang. Hans modstander, Ondrej Bajder, lignede én, der ikke anede,a t det var verdens hurtigste spil, han var gået til og blev renset to, fem og to point.

Tilbage var så Michael Maze, og han skrev yderligere kapitler i bogen om at være publikumsyndling, da han efter relativ sikker sejr i første sæt havde overskud til at smutte helt ned til bagbanden og hilse på tilskuere alt mens han ballon'ede Tomas Koldas stadigt mere febrilske smash's over på bordpladen. Til sidst var der en åbning, og så var der dømt quickstep frem til bordet af den 38-årige batmand med et angrebsslag.

11-7 vandt Maze også dét sæt og 11-4 i sidste.

Her billeder fra kampen. Foto: Jeppe Lodberg