Kommune skal betale millioner i ny olietank-sag

Foto: Per Jensen
Olieforurenet grund på Brådevej 15 i Bråde. Foto Per Jensen
Olieforurenet grund på Brådevej 15 i Bråde. Foto Per Jensen

Endnu en sag om en utæt olietank rammer nu Roskilde Kommune på pengepungen. Denne gang er forventningen, at kommunen skal af med minimum 1,5 millioner kroner og måske helt op til det dobbelte, skriver DAGBLADET Roskilde.

Samlet set har Roskilde Kommune de seneste tre år haft eller forventer udgifter på syv til 12 millioner kroner i sager med forurening fra utætte olietanke.

I den nye sag har en olietank stået utæt så længe på en ejendom i Jyllinge Nordmark, at olien er sivet ind under nabohuset, en garage på ejendommen og ud på yderligere to nabogrunde. Indtil videre vides det ikke, i hvor stor udstrækning olien præcist har bredt sig under nabohuset, og hvor meget der skal fjernes, så forureningen ikke udgør en miljømæssig og sundhedsmæssig risiko.

– Det er dybt frustrerende. Vi kan bare betale ved kasse et. Derfor har vi allerede bedt staten om at få sat gang i en ordning, der gør det lovpligtigt at få foretaget eftersyn af sin olietank, så ansvaret for en forurening ligger hos den, der foretager eftersynet, siger formand for klima- og miljøudvalget i Roskilde Kommune, Jonas Paludan (EL).

Som loven er i dag, dækker husejerens forsikring op til fire millioner kroner, hvis installationen er lovlig. Derefter er det skattekroner, der skal dække resten.

Mere i DAGBLADET Roskilde.