Køgevej bliver et trafikalt kaos

Foto: Bjørn Armbjørn
Pressemøde om broarbejdet på Køgevej i forbindelse med motorvejsudvidelsen.
Pressemøde om broarbejdet på Køgevej i forbindelse med motorvejsudvidelsen.

Roskilde: Bilister, der skal over motorvejen på Køgevej, må regne med et kvarters forsinkelse i myldretiden fra mandag morgen. Det skyldes ifølge DAGBLADET Roskilde, at arbejdet med at skifte dobbeltbroen på Køgevej ud går i gang.

Det er det største broarbejde i forbindelse med udvidelsen af Holbækmotorvejen, og det forventes at være frem til foråret 2012. Lige så længe vil der kun være ét spor farbart i hver retning over broen.

Vejdirektoratet forventer, at den ekstra rejsetid for bilister bliver omkring 15 minutter – og at der bliver kaos til at begynde med, indtil bilisterne har vænnet sig til forholdene.

Vejarbejdet forventes at påvirke trafikken i store dele af byen, fordi trafikanter, der plejer at benytte Køgevej, vil søge andre steder hen. Specialkonsulent Claus Thorsen fra Roskilde Kommune understreger dog, at man vil være meget opmærksom på trafikken på det, der betegnes som uacceptable parallelruter. Sådan en rute er eksempelvis Øde-Hastrup-Vej via Vindinge til motorvejstilkørslen ved Vestre Hedevej. Den bliver der holdt et vågent øje med, og hvis trafikken bliver for voldsom, bliver der skredet ind.