Guitarekvilibrist på hjemmebane

Foto: Anders Dall
Anders Mouridsen gik på Roskilde Katedralskole, indne hans guitardrømme tog ham med til Los Angeles.
Anders Mouridsen gik på Roskilde Katedralskole, indne hans guitardrømme tog ham med til Los Angeles. All rights reserved! Jens Wollesen +4520471563

Roskilde: Anders Mouridsen rejste som 22-årig til USA for at udleve sin drøm om at blive guitarist. Siden er det gået stærkt for den unge dansker, som gik fra at øve skalaer og nye guitargreb på Musicians Institute i Los Angeles til at turnere med så store navne som John Fogerty fra Creedence Clearwater Revival. Torsdag den 6. september vender Anders Mouridsen dog for en kort stund tilbage til Danmark, når han sammen med sit blues-band Karavan spiller med den amerikanske guitarist Hunter Perrin på Gimle i Roskilde.

– Jeg glæder mig rigtig meget. Det bliver kulminationen på tre ugers turne, hvor vi har rejst, boet og spillet sammen hver dag, så jeg tror, det bliver et tight show, siger en forventningsfuld Anders Mouridsen.

Selv om han glæder sig til at spille på hjemmebane, og Danmark en gang i mellem trækker i tankerne om at vende hjem, så slipper han ikke det hæsblæsende musikmiljø i Los Angeles foreløbigt.

– Når jeg bliver rigtig voksen, så skal jeg tilbage til Danmark, men det har jeg sagt siden, jeg kom derover, og jeg er der stadigvæk.

Læs portræt af Anders Mouridsen i Dagbladet lørdag.