Frikirken tager det lidt hen ad vejen

Foto: Kristian Jørgensen

Uhøjtideligheden springer i øjnene under en gudstjeneste i Roskilde Frikirke. Atmosfæren er åben og venskabelig, på bordene er der kaffe og rundstykker, og mens der bliver talt i mikrofonen, trykker menigheden på telefoner, henter kaffe og går rundt med de små børn.

Kirken har ikke nogen fast liturgi for gudstjenesterne, men tager det hele lidt, som det kommer. Fællesskabet og kærligheden er det vigtigste.

– Vores dybeste relation er til Gud, men det hjælper ikke noget, at man har en relation til Gud, hvis man ikke har en relation til mennesker. Hvad hjælper det at have en gud, hvis man kun sidder alene med det derhjemme? Det er som at sidde på en stor pose penge og sige, at jeg vil ikke dele med andre, siger Lis Molin, der er en af præsterne i den apostolske Roskilde Frikirke, som har ligget på Hedegade, siden kirken blev opført i 1927.

Lis Molin var tidligere i Pinsekirken og har selv lidt svært ved at sætte ord på, hvor den apostolske kirke adskiller sig fra andre frikirker.

– Personligt mener jeg, at det er et temperamentsspørgsmål. Det er ligesom, når man kommer ind i en ny familie, for vi holder alle sammen juleaften, men alligevel gør svigerfamilien det helt forkert. Sådan er det også med frikirker. Vi tror på det samme og dyrker den samme gud, men har nogle forskellige traditioner og temperamenter, siger hun.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag