Flyvestation Skalstrup kommer igen på Forsvarets hænder

Forsvaret solgte det for mange millioner: Køber den retur for det dobbelte

Forsvaret er på vej til at købe Flyvestation Skalstrup tilbage, men det bliver først besluttet som en del af det kommende forsvarsforlig, hvad den skal bruges til.

Foto: Lars Kimer

Der kommer igen kaserne på Flyvestation Skalstrup. Staten har ellers haft den til salg i flere år, men nu er Forsvaret på vej til at købe ejendommen ved Roskilde Lufthavn tilbage som tjenestested, efter de forlod den i 2015.

Købet er godkendt i forsvarsforligskredsen, men det bliver først besluttet i det kommende forsvarsforlig, hvad der skal være på flyvestationen, der i dag bliver brugt af Hjemmeværnet og til coronatest- og vaccinationscenter.

Den militære tilbagevenden til Skalstrup sker som en konsekvens af, at Danmark skal udvide sit forsvar.

– I mine øjne vil det være oplagt at bruge den til det samme som i gamle dage, nemlig luftværn, siger Rasmus Jarlov (K), der er formand for Folketingets forsvarsudvalg.

Da der sidste år blev indgået et nationalt kompromis om et historisk løft af Danmarks forsvar, nævnte han for regeringen, at det var tosset at sælge en velfungerende flyvestation med mandskabsstuer, skydebane, forhindringsbane og garager.

– Den er slidt og trænger til at blive renoveret, men ellers er der de faciliteter, der skal være på en kaserne. Det er selvfølgelig nemmere at lade være med at nedlægge en kaserne end at bygge en ny, siger Rasmus Jarlov.

Det er på nuværende tidspunkt uvist, hvornår flyvestationen kommer tilbage på Forsvarets hænder, men forsvarsforliget, der bestemmer Skalstrups funktion nærmere, forventes indgået inden sommerferien.