Færre vil i Roskildes talentklasse

Foto: Thomas Arnbo
Ekstra Bladets skolefodbold turnering, piger, kredsfinale Himmelev.
Ekstra Bladets skolefodbold turnering, piger, kredsfinale Himmelev. ©Thomas Arnbo

Roskilde: 29 elever har i år søgt ind på Roskilde Kommunes talentlinje på Himmelev Skole, da der mandag den 13. september var deadline for ansøgning om optag til klassen. Sidste år var tallet 35, skriver DAGBLADET Roskilde.

Faldet i antallet af ansøgere hverken skræmmer eller bekymrer eliteidrætskonsulent Steen Houmann fra Roskilde Kommune.

– Det var helt, som vi havde ventet. Vi har været meget mere skrappe til at fortælle forældre og potentielle elever, hvilke kriterier der er for optag i klassen. Sidste år havde vi en gruppe, som vel i virkeligheden bare var glade for at dyrke deres idræt, men ikke i vores kriterier kunne betegnes som talenter med berettigelse i en talentklasse, siger han.

Der bliver kun optaget 20 elever i den nye talentklasse, så ni skal sorteres fra, og det bliver ikke nemt, for der er virkelig mange kvalificerede til pladserne, vurderer idrætskonsulenten.

Til gengæld vil der bliver lukket op for optag af fem elever til klassen, når først de når til at skulle gå i 8. klasse.

I år er der 18 drenge og 11 piger der har søgt om plads. Flest ansøgere er der fra Skt. Jørgens Skole med fem ansøgere i alt.