Fællesskabets forviklinger

Søsterskabet udfoldes i dans

Aaben Dans åbner dørene til en ny forestilling om fællesskab.

Foto: Morten Arnfred

Fællesskab er et hot ord. Det bliver brugt i flæng af politikere, psykologer, foreninger og alle andre. Og fællesskab er fantastisk. Men det kommer ikke nødvendigvis af sig selv, og er heller ikke altid sådan lige til. Der kan være mange følelser, stemninger, små eller store afvisninger – og heldigvis også fjollerier.

Som et (ungt) menneske, kan fællesskabet være altafgørende. Og mindre rystelser katastrofale. Men når det virker, så er alt godt. Og meget kraftfuldt.

SISTERHOOD, som spiller hos Aaben Dans i Roskilde, viser, hvordan et søsterskab har sine helt egne rytmer og dynamikker. De fire yngre dansere – Katrien van der Velden, Nanna Stigsdatter Mathiasen, Thjerza Balaj og Ella Östlund – er fuldt tilstede med krop og stemme. Fire ”homies” der hænger ud, fjoller, råber, lege-slås, bliver kede af det og jublende lykkelige. De er et team! Og som publikum kan man blive helt misundelig på stemningen omkring dem – men heldigvis kan søsterskabet åbne sig og invitere nye ind – nemlig os i salen.

4. – 18. februar 2023

SISTERHOOD

Aaben Dans, Rabalderstræde 10, 4000 Roskilde

Læs mere på https://abendans.dk/

SISTERHOOD handler om fællesskabet blandt en gruppe unge kvinder. Foto: Morten Arnfred