Erhvervspris med grønne huer

Foto: Peter Andersen

Otte figurer med grønne huer trukket godt ned over øjnene. Det er et syn, som medarbejderne i Pro-Sec i Gadstrup skal vænne sig til, efter at virksomheden er blevet årets modtager af Nordeas Erhvervspris. Figurerne med de grønne huer udgør nemlig det kunstværk, som prisen består af, og som overrækkes ved et arrangement på Comwell Roskilde torsdag den 12. november.

Vanen tro er det en lokal kunstner, som står bag værket, efter at være blevet foreslået af Roskilde Kunstforening. Denne gang faldt valget på keramikeren Helle Duus Weiss fra Roskilde, som var nødt til at lave værket uden at vide, hvem der skulle have det.

– Jeg tænkte på, hvad jeg selv ville have, hvis det var min virksomhed, som havde vundet, og så satte jeg tingene sammen ud fra det, fortæller hun.

Værket »Unity« (sammenhold, red.) er en del af hendes serie »Med noget på hovedet«, men er fremstillet specielt til lejligheden.

– Når man står sammen, kan man løfte en større byrde. Nogen har spurgt, hvorfor figurerne står med ryggen til hinanden, men jeg synes, de i stedet kigger fremad. Farven på huerne er valgt, fordi grøn både symboliserer ro, koncentration og sundhed, som er alfa og omega for en virksomhed, men også er naturens farve. Og så er huerne trukket ned over øjnene for at give et finurligt udtryk og for at fortælle, at vi har andre sanser end synet, siger Helle Duus Weiss.