Erhvervspris er lavet med kærlighed

Helle Duus Weiss er kunstneren bag skulpturen, som gives til vinderen af Roskilde Erhvervspris 2023, der netop har åbnet for nomineringer.

Erhvervspris er lavet med kærlighed

Keramikeren Helle Duus Weiss fra Roskilde er kunstneren bag skulpturen, som vinderen af Roskilde Erhvervspris 2023 modtager til næste års nytårskur for erhvervslivet.

Foto: Kenn Thomsen

Om få uger holder Erhvervsforum Roskilde og Roskilde Kommune den årlige nytårskur for de lokale erhvervsdrivende.

Her uddeles blandt andet Roskilde Erhvervspris 2021/22 til enten Momentum Energy Group i Roskilde eller DynElectro ved Viby, som er de to finalister. Vinderen kåres af nytårskurens deltagere og modtager en skulptur af kunstneren Lea Nordstrøm.

Det betyder, at det samtidig er tid til at se frem mod Roskilde Erhvervspris 2023, som har åbnet for nomineringer.

Erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen (midten) fra Danske Bank er administrator af Roskilde Erhvervspris og står her med skulpturen, som vinderen af prisen i 2023 modtager som præmie. Skulpturen er lavet af kunstneren Helle Duus Weiss fra Roskilde. Til venstre ses Jes Nysten, formand for Roskilde Kunstforening, som har været med til at udvælge kunstneren. Foto: Kenn Thomsen

Der er også fundet en kunstner til den skulptur, der uddeles til vinderen ved nytårskuren i 2024. Valget er denne gang faldet på keramikeren Helle Duus Weiss fra Roskilde.

– Det er fantastisk at blive valgt. Det er en anerkendelse, og det betyder endnu mere, når det er til en lokal pris, siger hun.

Det er faktisk ikke første gang, en af Helle Duus Weiss’ skulpturer bliver brugt til en erhvervspris. Hun prøvede det også i 2015, da Nordea Erhvervspris gik til Gadstrup-virksomheden Pro-Sec.

– Gennem årene har jeg solgt til mange virksomheder, når de har skullet give kunst som gave, men det er ikke noget, jeg tager som en selvfølge, siger Helle Duus Weiss, som har været professionel kunstner siden 2002.

Den jernagtige overflade på Helle Duus Weiss’ skyldes, at der er oxider i glasuren. Foto: Kenn Thomsen

Skulpturen, som gives til vinderen af Roskilde Erhvervspris 2023, er keramik, selv overfladen ligner jern, men det skyldes, at der er oxider i glasuren.

– Den er beregnet som skulptur, så man kan ikke hælde vand i den, og den kan heller ikke tåle at stå ude i frostvejr. Den er lavet med kærlighed, og den er unik, for den findes kun i det ene eksemplar, siger Helle Duus Weiss.

Nytårskuren for erhvervslivet holdes onsdag den 18. januar på Roskilde Rådhus klokken 15.30-19.15.

Indstillinger til Roskilde Erhvervspris 2023 skal ske via hjemmesiden www.roskildeerhvervspris.dk

Roskilde Erhvervspris gives til en virksomhed i Roskilde Kommune, der i særlig grad har skabt vækst og udvikling i det lokale erhvervsliv, og som bidrager til en positiv branding af Roskilde.

Kandidater til prisen findes ved indstilling fra erhvervslivet i Roskilde. Alle virksomheder beliggende i Roskilde Kommune kan indstilles til prisen. Fristen for indstilling udløber den 31. oktober 2023.

En udvælgelseskomité bestående af borgmester Tomas Breddam, ErhvervsForums formand Rune Tarnø, erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank, redaktør på Dagbladet Roskilde og Roskilde Avis Lars Ahn Pedersen, Roskilde Mediecenters direktør Henrik Brøns og en repræsentant fra sidste års vinder vil pege på to finalister.

Vinderen af prisen vil blive offentliggjort på nytårskuren midt i januar 2024, som Roskilde Kommune arrangerer i samarbejde med lokale erhvervsorganisationer. Deltagerne til nytårskuren stemmer og vælger den endelige vinder blandt de to finalister.

Læs mere på www.roskildeerhvervspris.dk