– Det provokerer mig, når en middelmådig fodboldspiller bliver solgt for 3-400 mio.

Foto: Thomas Olsen +45 20471567
Foto Thomas Olsen 131217
  ZAK ELHOLM FODBOLDKOMMENTATOR
Foto Thomas Olsen 131217 ZAK ELHOLM FODBOLDKOMMENTATOR Copyright Lars Skov

Arbejdskalenderen for 2017 har budt på masser af Premier League, Europa League – hovedsageligt med FCK, VM-kvalkampe og U21 EM for Zak Egholm, som er vokset på i Vester Saaby vest for Roskilde, og som i dag bor i Roskilde.

Han er i dag at regne for en af landets mest kendte fodboldstemmer og for den sags skyld ansigter, når rollen skifter mellem at være studievært og kommentator. For ham er fodbold fyldt med følelser, glæde, frustration og vrede.

– Jeg var blæst bagover af Svend Gehrs i 1986. Jeg var otte-ni år gammel. Han har jo leveret sætninger, som er blevet lige så store som de mål, han beskrev. »Han skyder, nej han venter, jaaaa Michael Laudrup, det er genialt det der«. Det er sådan noget, alle os, der er fulgt efter Svend, stræber efter, siger han i et stort interview med DAGBLADET Roskilde.

Med de kæmpe summer som professionelle fodboldspillere bliver solgt for, er det ifølge kommentatoren rimeligt at problematisere den internationale fodboldøkonomi.

– Kan det fx være rigtigt, at en middelmådig fodboldspiller skal koste 3-400 millioner kroner? Det provokerer mig altså mere end når de helt store, Neymar, Ronaldo, Messi, bliver solgt for 1,5 milliarder kroner. I de tilfælde må det godt stikke helt af, selvom jeg godt kan se det smukke i finansielt fairplay, og at klubber er gode til at fremavle egne spillere, siger han.

Fredag aften var Zak Egholm bag mikrofonen til Arsenal-Liverpool, og lørdag var han med til at producere Real Madrid-Barcelona.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der i sin fulde version kan læses i DAGBLADET Roskilde lørdag den 23. december. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen – og resten af dagens avis – på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy