Ældre på vagt over for mærkelige mennesker

Foto: Helle Eriksen
©TON 240805
  INDVIELSE AF SKIBBYS NYE ÆLDREBOLIGER PÅ NORDVÆNGET
©TON 240805 INDVIELSE AF SKIBBYS NYE ÆLDREBOLIGER PÅ NORDVÆNGET

Roskilde: De seneste to uger har to ældre i Roskilde haft succes med at skræmme mulige plattenslagere væk, og det kan skyldes, at de både gennem medier, men også foredrag og råd er blevet mere opmærksomme.

– Mange har for eksempel en sikkerhedskæde på døren, men bruger den ikke. Det råder vi de ældre til, at de gør. Vi siger også til dem, at det er en god ide at bruge deres sunde fornuft og spørge sig selv om, hvorvidt det nu er rimeligt, at der kommer en hjemmehjælper eller en, der vil aflæse elmåleren på det givne tidspunkt, siger Carsten Simonsen, som er politiassistent ved Forebyggelsessekretariatet i Midt- og Vestsjællands Politi.

Onsdag var en 85-årig mand i Himmelev ude for, at tre unge kvinder bankede på hans havedør om aftenen. De fortalte, at de var fra kommunen og skulle aflæse elmåleren, men det syntes den 85-årige var en kende for mærkeligt og bad dem skrubbe af.

To uger forinden var en 92-årig kvinde i Himmelev ude for, at en mand og en kvinde dukkede op på hendes adresse under påskud af, at de var viceværter. Kvinden lukkede dem ind i entreen, men da de efterfølgende spurgte, om hun kunne veksle en tusindkroneseddel, bad hun dem forlade sit hjem.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.