Vinder i smagstest: Her er byens bedste fastelavnsbolle

Seks borgere har prøvesmagt alle bagere i Rødovre fastelavnsboller og ud fra smagen kåret en vinder. Den vindende fastelavnsbolle var pudsigt nok også byens billigste i testen.

Det er sæson for fastelavnsboller og seks borgere har smagt sig igennem byens udvalg, og har på den baggrund kåret den bedste. Valhøjs Bageri & Café løber med titlen.

Foto: Michael Hansen

Det er snart fastelavn og dermed sæson for fastelavnsboller i mange afskygninger.

Det har de naturligvis også lagt mærke til i de enkelte bagerforretninger, hvor det bugner med alverdens fastelavnsboller i vinduet.

Nogle, som hvert år også er fornøjet over den søde fristelse, er Jill Pedersen, Mathias Terp, deres børn Tristan og Victoria og deres venner Jonas og Dea.

Faktisk er de så dedikerede, at de for andet år i træk, har besøgt alle byens syv bagere, hvor de har prøvesmagt fastelavnsbollerne, givet dem stjerner fra 1 til 5 og dermed kåret byens bedste fastelavnsbolle.

“Det er egentlig mest for sjovt, men vi vil gerne slå et slag for de lokale bagere, og at man skal støtte dem og ikke købe brødet eller kagen i Føtex, Irma og så videre, når man alligevel handler, for der er stor forskel,” forklarer Jill Pedersen.

Det er blandt andet Jill Pedersen og Mathias Terp, som har besøgt alle byens bagere og smagt på alle fastelavnsbollerne. Foto: Michael Hansen

Det er ikke nogen ny idé, at parret anmelder og uofficielt kårer den bager, som har lavet byens bedste fastelavnsbolle.

“Idéen opstod for tre år siden, hvor vi også spiste mange fastelavnsboller, men vi oplevede ofte at blive skuffet, så derfor besluttede vi os, for at ville anmelde byens udvalg. Livet er ganske enkelt for kort til dårlig kage” fortæller Jill Pedersen, inden Mathias Terp supplerer:

“Sidste år anmeldte vi også, men det endte med at blive et meget langt projekt, fordi vi kun købte en fastelavnsbolle om ugen og endte med at køre surt i det. Så i år tog vi den i et stræk og inviterede nogle venner,” uddyber Jill Pedersen.

Klog af skade besluttede parret i år, at alle fastelavnsboller skulle spises på samme tid, og indeholde samme smag og have creme og flødeskum i sig for at gøre det mest fair.

Og vinderen er…

Den vindendes bagers bolle får følgende ord med fra smagspanelet og modtager hele fem ud af seks mulige stjerner fra panelet.

“Bollen indeholder vaniljefløde-skum og toppen er med chokoladeglasur. Bollen er godt afbagt og sprød. Oplevelsen er god og de enkelte elementer spiller godt sammen. Den er velsmagende med en god og luftig creme.”

Det er Valhøjs Bageri & Café, som løber med titlen som Rødovres bedste fastelavnsbolle og slår dermed Byens Bager på Fortvej af tronen.

Faktisk har bageriet på Valhøjs Allé også den billigste fastelavnsbolle i kommunen. Den koster kun 20 kroner.

Sådan ser byens udvalg ud, og det endte med at være Valhøj Bageri & Café, der løb med sejren.

Hos bageriet har de også hørt fra kunderne, at deres fastelavnsbolle er blevet kåret til byens bedste i en konkurrence.

“At have byens bedste fastelavnsbolle, er da et skønt skulderklap at få. Det motiverer rigtigt meget, og mange kunder har faktisk sagt, at de har set på Facebook, at vi har vundet, så nu vil de gerne komme forbi og smage den,” forklarer Anna Skaalum, der er ejer og bager i butikken.

Ifølge hende er hemmeligheden bag den perfekte fastelavnsbolle følgende:

“Der skal være en god balance i både dejen og cremen. Der skal være fløde og vaniljesmag i. Vi har også prøvet at have en fastelavnsbolle med pistacie og mango. Lige nu sælger vores kaffe-fastelavnsbolle bedste.”

Butikken vil meget gerne i kontakt med Jill Pedersen og hendes mand, da de godt kunne tænke sig at hænge deres beskrivelse af deres fastelavnsbolle op i butikken.

Sådan endte konkurrencen

Carlsro bageri, pris 30 kroner: 4 ud af 6 stjerner

Føtex bageri, pris 25 kr: 2,5 ud af 6 stjerner

Valhøj bageri & café, pris 20 kroner: 5 stjerner ud af 6

Lagkagehuset,pris 35 kroner: 4,5 stjerner ud af 6

Byens bager, pris 29 kroner: 3,5 stjerner ud af 6

Kenneths konditori (Islev torv), pris 30 kroner: 4 stjerner ud af 6

Coop (Irma),pris 36 kroner: 2 stjerner ud af 6