Støttekoncert: Jesper griber spaden inden han til sommer sætter sig i sadlen

Rødovreborger Jesper Søeborg er fritidsmusiker og motionscyklist. Til sommer cykler han til Paris med Team Rynkeby Vestegnen, men inden forener han de to interesser til en støttekoncert i Viften, hvor overskuddet fra billetsalget går til Børnecancerfonden, som Team Rynkeby støtter.

Sådan så det ud, da Team Rynkeby Vestegnen trillede mod Paris fra Brøndby Stadion sidste år. På næste onsdag står en af årets ryttere klar på scenen i Viften til en støttekoncert, der samler penge ind til Børnecancerfonden.

Foto: Robert Hendel

Hvert år cykler velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby til Paris til fordel for børn med kritisk sygdom.

Det sker også i år, og fra den 8. til 15. juli vil flere tusinde cyklister, fordelt på mere end 60 hold, sætte sig i sadlen og køre i retning mod Frankrigs hovedstad.

Sidste år donerede Team Rynkeby 77,9 millioner kroner til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme, og pengene bliver indsamlet på mange forskellige måder.

Lokalt skal 51-årige Jesper Søeborg for første gang prøve kræfter med den ca. 1200 kilometer lange rute til Partis, men inden starten går fra Brøndby Stadion den 8. juli, kan han onsdag den 1. februar opleves på scenen i Kulturhuset Viften til en støttekoncert, hvor alt overskuddet fra billetsalget går til Børnecancerfonden, der er en af de organisationer, som Team Rynkeby støtter.

”Jeg spiller musik, og derfor var det nærliggende at sætte en koncert op, der havde til formål at støtte Børnecancerfonden. Dem jeg hev fat i, synes heldigvis også at det var et godt formål, så de stiller op gratis, ligesom at vi har lavet en meget fin aftale med Viften. Det hele tog hurtigt fart og nu ruller vi ud på den helt store klinge,” fortæller Jesper Søeborg.

Bassist Brian Karpfen, guitarist Jesper Søeborg og Peter Molzen i øvelokalet i Islev

Kim Larsen for fuld hammer

Og der skal med garanti nok blive smæk for skillingerne, når Jesper Søeborg slår tonen an til den akustiske koncert i Viften onsdag den 1. februar.

Han har nemlig formået at samle en slagkraftig musikalsk besætning til støttekoncerten. På Scenen vil bandet Peter Kopi, i skikkelse af Peter Molzen, der er frontmand i Kim Larsen kopi-bandet Peter & De Andre Kopier synge for, og Thure Dan Petersen, der er kendt fra bandet ’Best of Bowie’, vil finde sig til rette bag trommesættet.

”Som musiker har jeg i mange år spillet Kim Larsen og Gasolin-numre i bandet Alla Tin Gas, og med til koncerten i Viften kan man også opleve bassist Brian Karpfen, der ligeledes var en del af bandet,” fortæller Jesper Søeborg, der forventer en koncert med fuld fart over feltet.

”PETER KOPI er en af Danmarks bedste Kim Larsen- og Gasolin-kopiband og jeg tror festen starter lige så snart vi har spillet tre akkorder. Det er håndplukkede musikere, der har spillet i bandkonstellationer mange steder, og jeg vil godt love, at vi gør os umage. Overskuddet går til et rigtig godt formål, så er det win/win for alle parter,” fortæller Jesper Søeborg om den kommende koncert.

Billetterne til støttekoncerten koster 195 kroner og kan købes via viften.dk