Skrinlægger plan om kulinarisk oase

Planerne om et nyt bespisningsområde Rødovre Centrum med spændende nye butikker har vist sig sværere at få gennemført end som så. Det betyder nu, at Rødovre Centrum på nuværende tidspunkt dropper den tanke, og i stedet kigger efter andre alternativer for området.

Elektronikgigant rykker ind i centeret

Det nye bespisningsområde i Rødovre Centrum sættes på pause, da udefrakommende faktorer har betydet, at drømmen har vist sig for svær at få realiseret, og det ærgrer administrerende direktør, Jacob Birkbøll

Foto: Brian Poulsen

Ved Atlas Biograferne, hvor butikker som Peak Performance, Deichmann og så videre enten er lukkede eller flyttet til andre lejemål, har Rødovre Centrum længe haft en ambitiøs drøm om at skabe et sandt madmekka med spændende kulinariske muligheder, mens en ny udvidelse, ligeledes var på tale for at give kunderne et nyt gastronomiske ind- og udtryk.

Planen var, at gastronomien skulle løftes, men sådan er det desværre ikke gået for to coronalukninger, konkurser og medarbejdermangel i branchen, høje renter og energipriser samt en krig i Ukraine får den konsekvens, at drømmen nu sættes på foreløbig pause, da Rødovre Centrum i højere grad end tidligere, har haft svært ved at få de rette lejere ind og udlejet lejemålene til lejere med et kulinarisk udtryk.

“Vi har desværre måttet sande, at de tanker og ambitioner, vi har haft om et nyt bespisningsområde, har været svære at få gennemført. Ikke mindst, fordi de lejere, som vi har været i dialog med, har været presset på yderfaktorer og derfor sender vi nu det projekt til hjørne,” forklarer administrerende direktør i Rødovre Centrum A/S, Jacob Birkbøll.

Tilbage på tegnebrættet

Det ærgrer direktøren, at timingen og tiden har været for svære modspillere og spændt ben for drømmen, som Rødovre Centrum og restaurationsbranchen slet ikke har kunnet forudse, for villigheden er der stadigvæk, men virkeligheden og realiteterne ser anderledes ud.

“Vi vil stadigvæk rigtig gerne have et bespisningsområde i Rødovre Centrum, men omvendt vil vi ikke gøre det for enhver pris, da hverken kunderne, lejerne eller os er tjent med, at lejemål står tomme over en længere periode. Som tingene er nu, har jeg svært ved at se, at det kommer til at lykkedes indenfor nærmeste fremtid, primært på grund af usikkerheden i branchen, hvor der ikke er tegn til forbedringer, desværre“ forklarer Jacob Birkbøll, om beslutningen som ikke er truffet over natten, og tilføjer desuden, at tanken ikke er droppet permanent, men forhåbentlig kun lagt i skuffen for et stykke tid.

Det betyder, at det er tid til at kaste nye bolde op i luften og få skabt nogle nye tanker for den del af Rødovre Centrum.

Hvad de planer indeholder, kan Jacob Birkbøll ikke komme nærmere ind på end, at de kigger efter andre alternativer, men understreger samtidig, at de faste kunder ikke behøver at frygte butiksdød i Rødovre Centrum.