Kantinemad er ikke bare kantinemad, men en kulinarisk oplevelse

Simply Cooking har masser af glade kunder, vundet en pris for deres sociale ansvar og banker derudaf. Med andre ord er der fart på cateringfirmaet fra Valhøjs Allé, hvis mission er at gøre op med den kedelige, dårlige og intetsigende kantinemad og samtidig tage et socialt ansvar.

Direktør Martin Haugaard er stolt over, hvor Simply Cooking står i dag. Kortet i baggrunden er over Storkøbenhavn og symboliseres med snore og billeder over, hvem kunderne er og hvor de ligger.

Direktør Martin Haugaard er stolt over, hvor Simply Cooking står i dag. Kortet i baggrunden er over Storkøbenhavn og symboliseres med snore og billeder over, hvem kunderne er og hvor de ligger.

Foto: Michael Hansen

I de sidste fem år har Simply Cooking drevet bæredygtig kantinedrift, leveret frokostordning, catering og kokkeskole og haft deres administrationsbygning i lokalerne på Valhøjs Allé, men Simply Cooking startede allerede ved årtusindskiftet, og siden er det gået slag i slag for cateringfirmaet, som dagligt bespiser 7500 frokostgæster i deres 15 kantiner eller gennem deres frokostordning, som produceres i et af de seks cateringkøkkener rundt om på Sjælland.

Manden bag firmaet er Martin Haugaard, der blev udlært fra Michelin-restauranten Kong Hans Kælder under Thomas Rode.

Han og Simply Cooking har lige siden, at han blev udlært og gik selvstændigt været på en mission om at få den frosne og præfabrikerede kantinemad ud og blive erstattet af sunde, lækre og nærende alternativer.

– Da jeg var på August Krog instituttet, sad der en dame i kassen og røg smøger og havde frosne frikadeller og parisertoast på frost. Det var dagens ret, og den mad, der blev serveret til fremtidens danskere. Det var mad af dårlig kvalitet, så jeg satte mig for at starte op selv, og det blev grundstenen til Hummus, lækre salater og velsmagende retter. Jeg ville gerne hjælpe de studerende til en sundere livsstil, så det var sådan det hele startede, fortæller Martin Haugaard, om det indledende eventyr, som senere blev til Simply Cooking, inden han tilføjer.

– Kantinebranchen er gået fra, DSB-færgen, Buffeten og salatbaren med frosne mad og frosne ærter er nu åbnet, til, at folk i fremtiden får en lækker portionsanrettet mad. Men det er mere lidt, men godt i dag. Det taler godt ind i madspild, kvalitet og lokale råvarer.

Rygtet om den hjemmelavede Kong Hans mad spredte sig hurtigt som ringe i vandet blandt de studerende, og Martin vandt efterfølgende flere udbud hos blandt andet Panum Instituttet.

Simply Cooking holder til i Rødovre og har også en foodtruck, som blandt andet kan køre ud og lave teambuilding hos virksomheder, hvor virksomhederne kan konkurrere om, hvem der laver den bedste tre-retters menu.

Simply Cooking før og nu

Men tilbage til Simply Cooking, som siden har forfinet deres forretningsmodel og deres mad, hvor konceptet i dag er the food, the service and design.

Kantinedriften står for 80 procent af de 45 millioner, som virksomheden omsætter for, mens frokostleveringerne til arbejdspladserne og de private arrangementer allokerer de sidste 20 procent.

Maden, som serveres er verdenskøkkenet med et twist af Danmark, og virksomhedens hovedfokus er ikke længere på de studerende, men private virksomheder som blandt andet Miele.

– Simply Cooking er gået fra at lave mad til studerende og til nu at portionsanrette vores mad. Vi kan meget bedre styre det overfor kunden og ikke mindst lave bedre og mere kvalitetsbevidst mad. Desuden betyder det også, at vi kan reducere madspildet, som er en vigtig del i vores koncern, uddyber Martin Haugaard.

Simply Cooking

Skabt i 2000 af Martin Haugaard, har siden 2017 haft administrationsbygning i Rødovre.

Har 15 kantiner og 85 medarbejdere ansatte, heraf tre i Rødovre.

Laver personalemad til virksomheder og private. Enten i virksomheden eller i et af deres seks køkkener.

Deres måltider koster fra 52 kroner og op efter.

Udover Simply Cooking ejer de også Alletiders Køkken.

Virksomheden vandt i år CSR People Prize for deres sociale ansvar for virksomheder med op til 250 ansatte.

En kantine er ikke bare en kantine

En gennemsnitlig arbejdsdag er otte timer, og med en indregnet frokostpause på 30-45 minutter bruges mere end 5 procent af ens arbejdsdag i kantinen.

Det har Simply Cooking også fokus på, da de har gjort en dyd ud af at forvandle kantinens interiør fra det klassiske hvide og mere stringente til at indrette med duge, billeder, planter og farver, men også åbne køkkenet op som det klassiske køkken-alrum, man kender fra private hjem.

På den måde kan medarbejderne dufte, kigge med, når dagens menu kreeres og få en snak med køkkenchefen, inden de siger tak for mad, når måltidet er slut.

– Det er vigtigt for os, at kantinen bliver en form for helle, hvor medarbejderne i den enkelte virksomhed kan vidensdele og ikke tale om, hvor dårlig maden er. Allerhelst så jeg gerne, at virksomheden bruger vores kantiner mere i forhold til møder og konferencer og holde de ting in- house i stedet for ude i byen, forklarer Martin Haugaard.

En anden måde, hvorpå Simply Cooking forsøger at skabe stemning og tænke ud af boksen, er ved de forskellige højtider, som jul, halloween, men også det kommende VM i fodbold, påtænker virksomheden at lave en gimmick ud af, hvor medarbejderne kan stemme på hvilken ret fra Danmark eller deres modstandere, de synes er bedst.

Cabis direktør Mette Rønnau har overrakt direktør i Simply Cooking A/S, Martin Haugaard, det synlige bevis på, at hans virksomhed er vinder af CSR People Prize 2022. Foto: Cabi

Fleksibilitet og socialt ansvar

En del af virksomhedens succes er den daglige snak og at have en løsningsorienteret tilgang til både deres kunder og egne medarbejdere.

– Vi er meget fleksible i forhold til vores kunder, hvor vi også tager og levere mad til virksomheder i et 14 dages interval, der vil nogle andre nok sige, at de kun vil have de længerevarende kunder og samarbejder ind. Vi anerkender, at folk lever i en skrøbelig og stresset hverdag, hvor man kan glemme ting, så hvis folk ringer og spørger os, om vi kan levere 200 sandwichs til i morgen, så løser vi også den opgave. Så der er også meget dag til dag.

Tidligere i år modtog Simply Cooking, CSR People Prize for deres sociale ansvar.

Den pris fik de, fordi virksomheden har været gode til at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet i fleksjob, men også generelt gør Martin Haugaard meget ud af at have en flad ledelsesstruktur og skabe gode arbejdsvilkår for sine medarbejdere.

– Jeg har det sådan, at jeg giver hånd til alle mine medarbejdere, når jeg en gang om måneden tager rundt på besøg. Så jeg er meget i dialog med dem på gulvet.

Forretningen kører derudaf for Simply Cooking, som allerede har etableret sig godt i Storkøbenhavn. Nu kigger virksomheden ind en spændende tid, hvor det jysk-fynske marked skal sparkes i gang inden årets udgang.