Overvejer fremtiden: Ingen beslutning truffet

Rødovre Håndboldklub har ikke truffet beslutning, om de vil træde i ROGs fodspor og melde sig ud af FIR. Det hele afhænger af, hvor klubben føler, at de har den bedste chance for at give deres medlemmer de bedst mulige forudsætninger.

Fordelingen af haltider vil med overvejende sandsynlighed have afgørende betydning for, om Rødovre Håndboldklub forbliver en del af FIR, men en endelig beslutning er ikke blevet besluttet endnu, forklarer klubbens næstformand, Thomas Anker.

Der sker ting og sager omkring Fællesrepræsentation for Idrætsforeninger i Rødovre, hvor Rødovres største idrætsforening ROG fredag meldte sig ud af FIR på grund af blandt andet bedre alternativer og visioner andre steder.

Thomas Bak sendte samtidig en bredside af sted mod ledelsesstrukturen, som blev beskrevet som værende lukket og bestod af en snæver kreds af beslutningstagere med for mange magtkampe.

ROGs beslutning om at melde sig ud af FIR, kommer ikke som den største overraskelse for Thomas Anker, som er næstformand i Rødovre Håndboldklub.

“Jeg forstår godt, at hvis ROG mener, at de kan varetage deres medlemmers interesser på bedre vis, ved ikke at være med i FIR, så skal de gøre det. Jeg synes også, at det sker interessante ting på idrætsområdet i Rødovre, som ikke har været tilfældet før. Det kan jeg kun hilse meget velkommen, og det har da også sat gang i tankerne hos os angående fremtiden,” siger han.

Tungen på vægtskålen

Den 29. marts fordeles der haltider for 2023/2024 ved et såkaldt pavemøde, og det møde kan få central indflydelse på Rødovre Håndboldklubs beslutning, om de fortsat skal være en del af FIR i fremtiden.

“Tiden er måske løbet lidt fra det FIR står for, og det vi gerne vil, men pt. er vi afventende. Det væsentligste for os er at mærke efter og se, hvor vi som forening får mest igennem. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vores vigtigste ressource og punkt er haltider, og hvis vi kan se, at vi på pavemødet med kommunen og med den nye fordelingspolitik får mere igennem og bedre haltider end før, så er det klart, at det vil have indflydelse, men vi tager til pavemødet, inden vi træffer vores beslutning ud fra et så oplyst grundlag som muligt,” forklarer han.

Thomas Anker medgiver dog, at det kan være udfordrende som stor forening at få enderne til at mødes i FIR, fordi alle foreninger har lige meget at sige.

“Som udgangspunkt er jeg for en demokratisk proces, hvor alle skal blive hørt. Omvendt vil jeg også sige, at det som en stor forening, hvor man står for mere end halvdelen af alle medlemmer af noget, men har samme stemmeandel som en forening med mange færre medlemmer, kan have sine udfordringer. Den afvejning og cocktail er svær, specielt hvis man føler, at man ikke kommer i land med noget. Det er også ekstremt ressourcekrævende hele tiden at være den sure eller kritiske stemme,” afslutter han.

Hvornår Rødovre Håndboldklub vil træffe en endelig beslutning, om de fortsat skal være en del af FIR, ved Thomas Anker ikke endnu.