Godt nyt til saunafolket: Nu er der sat dato på genåbning af saunaerne i Vestbad

Hvis du benytter Vestbad og samtidig tilhører den gruppe af borgere, for hvem en svømmetur bedst afsluttes med en tur i saunaen, så er der godt nyt. 1. april bliver der nemlig igen tændt op under lavastenen.

lørdag den 1. april bliver der igen tændt op under lavastenene i Vestbad

Foto: Robert Hendel

Siden den 21. september sidste år har saunaerne i dame- og herreomklædningen i Vestbad været kolde. Som følge af Regeringens opfordring til landets kommuner om at skrue ned for strømforbruget, valgte Vestbad i efteråret at slukke de to strømslugere, der tilsammen stod for 25 procent af Vestbads energiforbrug.

Energipriserne galoperede derudaf i efteråret, men siden er energikrisen stort set afblæst og priserne på energi er landet på et niveau, hvor det igen giver mening at tænde for saunaerne, så turen i svømmehallen kan afsluttes med et besøg på de varme bænke.

Det besluttede en enig bestyrelse i Vestbad på et møde mandag den 20. marts.

”Det bliver rigtig dejligt, at vi igen kan åbne op for saunaerne. Efterspørgslen fra brugerne i Vestbad har været stor, og vi mener nu, at tiden er inde til at åbne op,” fortæller Lene Due (S), der er formand for bestyrelsen i Vestbad.

Om Vestbad

Vestbad blev etableret i 1958-59 og er blevet udbygget i flere omgange. Vestbad ejes af Rødovre og Brøndby Kommuner og ligger på kommunegrænsen syd for Roskildevej i boligområdet Kærene.

Slukket i ydertimerne

Saunaerne åbner lørdag den 1. april, men vil ikke være åbne i den fulde åbningstid.

”Der er tale om strømslugere og derfor bliver de også først tændt 30 minutter efter åbningstiden om morgen, ligesom vi slukker dem lidt tidligere inden lukketid. Før i tiden var saunaerne tændt i hele åbningstiden, men de fleste brugere starter deres besøg i Vestbad med en svømmetur og derfor er der ingen grund til at de er varme klokken 6.30 om morgenen. Det samme gør sig gældende om aftenen, hvor vi slukker dem før tid, men her vil der stadig være eftervarme,” siger Lene Due, der forventer at Vestbad kan spare op til 10 timers strømforbrug om ugen ved at lukke ned i ydertimerne.

”Jeg er glad for beslutningen om at åbne op for saunaerne og samtidig glad for, at vi kan bremse lidt op i ydertimerne og dermed stadig spare på vores energiforbrug,” siger hun.